REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Spustelėjęs didesnis šaltis pridaro bėdų vairuotojams ir kelininkams.

Vakar Panevėžio rajone buvo užfiksuota bene didžiausia šį rudenį šalna, tad kai kur keliuose jau buvo slidu ir pavojinga. Tačiau kelininkams vakarykštė diena jau buvo ne pirmoji šį rudenį, kai teko barstyti slidžią dangą: Panevėžio regione ir pirmadienį vietomis kelias buvo apšarmojęs bei slidus.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak „Panevėžio regiono kelių“ direktoriaus Rolando Žagaro, gamtinės sąlygos dabar gali bet kada pasikeisti.

REKLAMA

„Paradoksas: kelias dienas buvo teigiama temperatūra, tačiau užvakar, kur kelio danga buvo šlapesnė, tvyrojo rūkas, buvo slidu“, – pasakoja jis.

Tad kelininkai tokiais rytais jau tikrina kelius ir prireikus barsto pavojingas atkarpas: tiltus, miškuose ir pan.

Vakar mūsų regione barstytas Kupiškio viadukas.

Pasak R. Žagaro, toks kelio apledėjimas yra itin pavojingas, nes trumpalaikis. Tiltai, pralaidos būna peršalusios, tad keletą dešimčių metrų kelias gali būti it stiklas, tačiau kelininkams tektų apžiūrėti tūkstančius kilometrų, kad visas tokias vietas surastų. O tai dėl savaime suprantamų priežasčių sunkiai įmanoma per tokį trumpą laiką, kol plonytis ledokšnis dar laikosi.

REKLAMA
REKLAMA

„Rytinėmis valandomis gali pasitaikyti laikinų plikledžių“, – perspėja vairuotojus būti atidžius „Panevėžio regiono kelių“ vadovas.

R. Žagaro žiniomis, regione jau yra buvę techninių avarijų, kilusių vairuotojams neįvertinus kelio dangos būklės.

Taip pat vakar buvo ta diena, nuo kurios privalu važinėti tik su žieminėmis padangomis. Kad panevėžiečiai šios datos nepamiršo ir keičia automobilių padangas, rodo sujudimas servisuose. Ir, policijos duomenimis, pažeidimų dar neužfiksuota, protokolų tebevažinėjantiesiems vasariškai kol kas nesurašyta ir už netinkamas padangas baudų, galinčių siekti 40 litų, neskirta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos biuro viršininkas Virginijus Mačėnas sako norįs tikėti, jog protingi žmonės sau nekenkia ir važinėja tokiomis padangomis, kokių reikalaujama.

„Didžiausia bauda ta, kad gali pats susižaloti ar kitą sužaloti“, – svarstantiesiems, kas geriau – išleisti kelis šimtus litų žieminėms padangoms ar kelias dešimtis baudai, pataria V. Mačėnas.

Apskrityje jau registruotas mažiausiai vienas eismo įvykis dėl, pirminiais duomenimis, slidžios kelio dangos. Kelyje Daugpilis–Rokiškis–Panevėžys viena vairuotoja nepasirinko saugaus greičio, išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir susidūrė su ja važiuojančiu automobiliu. Nukentėjo pastarosios mašinos vairuotoja.

REKLAMA

Kelių policijos biuro viršininko V. Mačėno nuomone, bėda ne tik ta, kad vairuotojai nepagalvoja, jog automobilis gali nuslysti. Ne mažesnę grėsmę kelia ir tai, jog automobilių savininkai, įsigiję geras, nepigias žiemines padangas, įsivaizduoja, kad su jomis galima važinėti kaip vasarą. Tačiau greitis, pasak viršininko, šiuo metų laiku turi būti mažesnis. „Gali dėtis nors ir stebuklingas padangas, bet jei greitai važiuosi, nieko nebus“, – perspėja V. Mačėnas.

Daiva SAVICKIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų