• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Augant pagalbos ieškančių vaikų skaičiui 14 metų veiklos sukaktį mininti emocinės paramos vaikams ir paaugliams tarnyba „Vaikų linija“ savo pagalbą teiks ir internete. Tarnybos svetainėje prisiregistravę vaikai ir paaugliai galės dalintis mintimis, patirtimi ir išgyvenimais skirtingomis temomis, taip ieškodami atsakymų į jiems svarbius klausimus.

REKLAMA
REKLAMA

Per aštuonis šių metų mėnesius „Vaikų linija“ atsiliepė į šiek tiek daugiau skambučių (96 245) nei per visus 2010 metus (95 653). Kaip teigė „Vaikų linijos“ vadovas dr. Robertas Povilaitis, metų pabaigoje planuojama sulaukti apie 40 proc. daugiau skambučių nei pernai, o tokie skaičiai neramina.

REKLAMA

„Bandymų prisiskambinti skaičius mus toliau jaudina, nes per pusę metų į “Vaikų liniją„ bandyta paskambinti apie 2,5 mln. kartų. Tokį didelį skaičių lemia tai, kad, esant užimtoms telefono linijoms, vaikai daugybę kartų bando prisiskambinti. Ši statistika rodo didelį pagalbos poreikį ir ribotas “Vaikų linijos„ galimybes“, - kalbėjo „Vaikų linijos“ vadovas.

Pasak „Vaikų linijos“ atstovų, tyrimų duomenimis, net du trečdaliai jaunų lietuvių vaikystėje susidūrė su įvairiomis neigiamos patirties formomis - smurtu, nepriežiūra bei sunkumais šeimoje.

Vaikams ir paaugliams paramą teikiančioje „Vaikų linijoje“ dirba apie 150 specialiai apmokytų savanorių konsultantų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų