• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daugiau nei 200 tyrimų sieja mobiliojo telefono naudojimą su rimtomis sveikatos problemomis, tarp kurių yra vėžinių smegenų auglių atsiradimas.

REKLAMA
REKLAMA

Didžiosios Britanijos mokslininkų grupės paskelbtoje ataskaitoje teigiama, kad valdžia neįvertina įrenginių keliamo pavojaus sveikatai. Ypač telefonų spinduliuotė pavojinga vaikams.

REKLAMA

Ekspertai siūlo mokykloms, telefonais prekiaujančioms parduotuvėms ir sveikatos apsaugos sistemai prisijungti prie kampanijos, skatinančios mažinti mobiliųjų telefonų naudojimą. Ši idėja turi ir priešininkų. Jų manymu, mokslininkai rėmėsi neįtikinamais faktais, o kampanija išprovokuos paniką visuomenėje.

Beje, dar 2008 metais švedų mokslininkai įrodė, kad mobiliuosius telefonus naudojantys vaikai penkis kartus labiau rizikuoja susirgti glioma. Kiti mokslininkai kalbėjo apie neigiamą mobiliųjų telefonų poveikį spermatozoidų kiekiui, smegenų ląstelėms ir apie vaikų elgesio sutikimus, jei jų motinos nėštumo metu naudojosi mobiliaisiais telefonais.

„Smegenų auglys gali būti latentinėje būsenoje 30 metų. Todėl realūs mobiliųjų telefonų naudojimosi padariniai dar nėra akivaizdūs“, - teigia vienas iš ataskaitos autorių Kevinas O'Neillas. O Bristolio universiteto profesorius Denisas Henshaw siūlo įvesti įspėjimus, panašius į tuos, kurie yra ant cigarečių pakelių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų