REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakar, lapkričio 9 d. Vilniaus Žirmūnų bendruomenei buvo pristatytas „Žirmūnų slėnio“ teritorijos ateities planas, kuris šokiravo visą Žirmūnų bendruomenę.

REKLAMA
REKLAMA

Žirmūnų Neries upės pakrantės teritorijoje planuojama įrengti beisbolo aikštyną su penkiolikos metrų aukštį siekiančiomis tribūnomis. Vietoje beveik prieš keturis dešimtmečius gyventojų rankomis sodinto ąžuolyno įrengti automobilių stovėjimo aikštelę.

REKLAMA

„Šis ateities planas skirtas ne gyventojų, bet siaurų interesų tenkinimui. Visų pirma, gyventojai bus atitverti tvoromis nuo tradicinėmis poilsio ir laisvalaikio zonomis tapusių vietovių. Reikia kuo skubiau ginti viešąjį interesą ir užkirsti kelią tokiems destruktyviems teritorijų planavimo projektams, – sakė susirinkime dalyvavęs LR Seimo narys Vytenis Povilas Andriukaitis.

Šios teritorijos sutvarkymui Vilniaus miesto savivaldybė nėra numačiusi jokių lėšų. Žirmūnų bendruomenė pasiryžusi „Žirmūnų slėnio“ teritoriją sutvarkyti savo ir rėmėjų lėšomis. Sukurta rekreacinė infrastruktūra turėtų tenkinti ne tik atvykstančių aktyvaus poilsio mėgėjų poreikius, bet būti tinkama ir greta parko gyvenančių miestiečių kasdieniam poilsiui.

REKLAMA
REKLAMA

„Lietuvoje jau tampa tradicija nesiskaityti su eilinių gyventojų nuomonėmis, įgyvendinti siaurų interesų grupių užsakymus, neatsižvelgiant į vietinės bendruomenės poreikius, naikinant žaliąsias zonas, ribojant priėjimą prie Neries, nesilaikant atstumų tarp naujai statomų objektų ir gyvenamų namų“, – sakė Vytenis Andriukaitis.

Vytenis Andriukaitis pažadėjo kreiptis į Vilniaus miesto merą Artūrą Zuoką ir Vyriausybę, kad būtų atšaukti sprendimai dėl beisbolo aikštyno, kuriam galėtų būti numatyta vieta šalia statomo Nacionalinio stadiono arba tinkamesnė vieta link Molėtų ar Ukmergės plentų.

Rengiamo projekto oficialus derinimas turėtų įvykti Vilniaus miesto savivaldybėje lapkričio 15 d. 16 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų