REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įsibėgėjančio „Mokausi iš kino“ projekto mokykloms organzatoriai kviečia pedagogus į nemokamas filmų peržiūras Vilniuje ir Panevėžyje. Projekto, kuris vyks iki 2013–ųjų vasaros, metu pedagogai galės pasižiūrėti apie 10 filmų iš „Mokausi iš kino“ repertuaro „Skalvijos“ bei „Pasakos“ kino teatre, taip pat kino centre „Garsas“ Panevėžyje. Vėliau tokios peržiūros bus rengiamos ir Kaune.

REKLAMA
REKLAMA

Artimiausiu metu, lapkričio 24 d., pedagogai kviečiami „Skalvijos“ kino centre pasižiūrėti juostą „Kovotoja“ (rež. Natasha Arthy, 2007). Jos herojė Aiša nusprendžia pasipriešinti tėvų, numačiusių jai medicinos studijas universistete, valiai ir slapta pradeda profesionaliai treniruotis klube. Filmas aprėpia tokias temas kaip skirtingų kultūrų susidūrimas, tolerancija, santykiai šeimoje, pirmoji meilė.

REKLAMA

„Mokausi iš kino“ peržiūros yra skirtos mokytojams giliau susipažinti su „Mokausi iš kino“ programa ir išsirinkti tinkamiausią filmą peržiūrai su savo klase. Nors filmai yra sugrupuoti , atsižvelgiant į moksleivių amžiaus grupes, pristatomos svarbiausios juose nagrinėjamos temos, norime, kad pedagogai patys įvertintų filmus ir išsirinktų jų klasei vertingiausią“, – dėsto Goda Sosnovskienė, projekto „Mokausi iš kino“ koordinatorė.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš pat žiemos šventes, gruodžio 20 d., pedagogai taip pat „Skalvijos“ kino centre galės pasižiūrėti kino režisieriaus Lino Vildžiūno sukurtą juostą „Kai apkabinsiu tave“ (2010), pelniusią net 8 gerves lietuviško kino apdovanojimuose“Sidabrinė gervė“.

Kitąmet jie laukiami „Pasakos“ kino teatre, kuriame vasario 15 d. bus rodoma pankroku ir laisvės troškimu alsuojanti juosta „Viskas, ką myliu“ (J. Borcuch, 2009), kovo 22 d. – į tėvo ir sūnaus santykį besigilinantis filmas „Prie jūros“ (P. G. Rubio, 2010).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Panevėžio kino centras „Garsas“ „Mokausi iš kino“ peržiūras pradės gruodžio 13 d. nuo jautrios talentingo berniuko, netekusio regos, pasaulėžiūrą atskleidžiančios italų juostos „Raudona kaip dangus“ (C. Bortone, 2007). Kitąmet vasario 21 d. pedagogai Panevėžyje taip pat galės pasižiūrėti jau minėtą filmą „Kovotoja“, o balandžio 24 d. – smagią istoriją mažiesiems „Yp!“ (R. Horst, 2010).

Į “Mokausi iš kino„ peržiūras “Skalvijoje“ pedagogai kviečiami registruotis elektroniniu paštu [email protected], „Pasakoje“ – [email protected], kino centre „Garsas“ – [email protected].

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų