• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Energetikos ministras Arvydas Sekmokas patikino, jog „NordBalt“ projektas, sujungsiantis Švedijos ir Baltijos šalių elektros perdavimo sistemas, plėtojamas pagal planą ir turėtų būti užbaigtas numatytu laiku - 2015 metais.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį vykstančioje metinėje energetikos konferencijoje „Nepriklausoma energetika - stipri ekonomika“ energetikos ministras, pristatydamas strateginių projektų įgyvendinimo eigą, teigė, jog jau vyksta elektros energijos tiekimo kabelio gamybos darbai, taigi, projektas nebėra vien tik „popieriuje“.

REKLAMA

„Užsakytas kabelis rodo, kur mes esame. Politiniai slenksčiai yra peržengti, „NordBalt“ projektas yra įgyvendinamas, tikimasi kabelio testavimą baigti gruodžio mėnesį, projektas bus baigtas laiku - 2015 metais“, - ketvirtadienį konferencijoje kalbėjo A. Sekmokas.

Pasak energetikos ministro, prieš kelerius metus buvę nesutarimai tarp projekto partnerių jau yra išspręsti, todėl liko tik techniniai projekto įgyvendinimo darbai.

REKLAMA
REKLAMA

„Jeigu grįžtume į 2009 metus, tai tada ilgai diskutavome, kas statys šitą jungtį, kur bus jungiamieji taškai - vienas Švedijoje, o kitas Lietuvoje ar Latvijoje. Visa tai pavyko išspręsti, pavyko sutarti su latviais. Visos trys Baltijos šalys palaiko. Uždavinys yra išspręstas“, - projekto įgyvendinimo eigą apžvelgė energetikos ministras.

„NordBalt“ projekto tikslas – nutiesti tarpsisteminę jungtį tarp Lietuvos ir Švedijos elektros energijos perdavimo sistemų. Jungties ilgis - apie 450 km, galia - 700 MW. Ją sudarytų aukštos įtampos nuolatinės srovės povandeninis bei požeminis kabeliai bei keitiklių stotys Lietuvoje ir Švedijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų