REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

(Papildyta 20:26 val.) Graikijos partijų šaltiniai informavo, kad politikos lyderiai nusprendė premjeru paskirti parlamento pirmininką.

(Papildyta 20:26 val.) Graikijos partijų šaltiniai informavo, kad politikos lyderiai nusprendė premjeru paskirti parlamento pirmininką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kairiųjų ir dešiniųjų partijos sutarė, kad ministru pirmininku turėtų tapti socialistų partijos narys Philippos Petsalnikos. Anksčiau buvo siūloma premjeru išrinkti buvusį Europos centrinio banko vadovo pavaduotoją Lucasą Papademos.

REKLAMA

Apie tai informavo partijų šaltiniai. Jie sakė, kad premjeru taps 60-metis P. Petsalnikos. Jis kartu su G. Papandreou tėvu, kuris buvo pirmasis Graikijos socialistų ministras pirmininkas, įkūrė PASOK partiją.

Vis dėlto šaltinis apie PASOK ir opozicinės konservatorių Naujosios demokratijos partijos diskusijas sakė, kad „sutarėme dėl P. Petsalninkos, bet po ministro pirmininko susitikimo su prezidentu tai gali pasikeisti“.

Ankstesni pranešimai buvo skuboti ir partijos dar ilgai derėjosi dėl naujo ministro pirmininko kandidatūros.

REKLAMA
REKLAMA

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Graikijos ministras pirmininkas George'as Papandreou trečiadienį oficialiai paskelbė apie savo atsistatydinimą, praneša agentūra AFP.

Savo kalboje per televiziją jis pareiškė naujajam vyriausybės vadovui linkįs visokeriopos sėkmės. Tačiau savo įpėdinio, kuris vadovaus būsimai pereinamojo laikotarpio vyriausybei, G. Papandreou neįvardijo.

Favoritu užimti šį postą laikomas parlamento pirmininkas Philippos Petsalnikos.

Graikijos prezidentas Karolos Papoulias trečiadienio vakarą susitinka su svarbiausių partijų pirmininkais. Po pokalbių bus paskelbta naujojo premjero pavardė.

Planuojama nacionalinės vienybės vyriausybė turės nusiųsti „stiprią žinią mūsų partneriams, kad mes, graikai, sugebame prisiimti atsakomybę ir bendradarbiauti“, – kalboje per televiziją pabrėžė G. Papandreou.

George Papandreou (Scanpix nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)George Papandreou (Scanpix nuotr.)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų