REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieš dvi savaites dingusių Karo akademijos studentų Dariaus Šaduikio bei  Antano Gasparavičiaus intensyviai ieško Kriminalinė policija ir Karo policija. Pirma pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl jų dingimo, antroji – dėl pasišalinimo iš karo tarnybos.

REKLAMA
REKLAMA

Šaltiniai Kriminalinėje policijoje teigia, jog tiriamos kelios versijos. Viena jų – kad dingę studentai gali slapstytis Anglijoje, kita – daug šiurpesnė – pareigūnai svarsto, ar vaikinų neištiko Gedimino Kiesaus ir jo sūnaus likimas.

REKLAMA

Policijos duomenimis, ukmergiškio D. Šaduikio  giminės gyvena Anglijoje, tad jie galėjo ten išvažiuoti bijodami, jog reikės mokėti už mokslus.

Tiesa, pareigūnams kelia įtarimų tai, jog A. Gasparavičiaus draugė ėmė rūpintis vaikino lėšomis. Savaitę prieš jų dingimą draudimo lėšos, kurias dešimt metų mokėjo A. Gasparavičiaus tėvai, buvo pervestos į kito banko sąskaitą.

Ar pinigai nuimti, kol kas nežinoma.

Be to, mergina privertė draugą visas lėšas atiduoti jai. Bute, kur jie kartu gyveno, ji padėjo dėžutę, kur ir buvo paliekami pinigai.

REKLAMA
REKLAMA

A. Gasparavičiaus mama Živilė Gasparavičienė teigė, jog moteriška nuojauta kužda, jog atsitiko kažkas baisaus: „Negali juk vaikas dvi savaites su tėvais nebendrauti, perduotų nors kokią žinutę“.

Moters teigimu, prieš Vėlines į namus atvykęs sūnus teigė važiuosiantis į gimtadienį pas draugą į Klaipėdą, paskui pasakė, kas važiuos pas senelį į kitą miestą: „Pas senelį sūnus nepasirodė, o draugo, kiek žinau, neturi Klaipėdoje“.

Kariūno motinai kėlė įtarimų ir tai, jog jos sūnus beveik niekada neturėdavęs pinigų: „Jis sakė, jog viską atiduoda draugei. Tai keista“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Moteris esą nustebusi, jog D. Šaduikio tėvai kažkaip šaltai reaguoja į sūnaus dingimą ir neatvyko į spaudos konferenciją.

Ž. Gasparavičienė apibūdino sūnų kaip ramų, nemėgstantį pramogauti: „Kažkaip nemėgo jis kavinėse sėdėti, vartoti alkoholio“.

Karo policijos viršininkas Vidmantas Žilakauskas sakė, jog einama karštomis pėdomis: „Dirbame kartu su policijos departamentu, tikriname daug ir visko. Apklausėme ir merginą. Darome viską, kas įmanoma“.

Policija apklausė A. Gasparavičiaus draugę, tačiau apie rezultatus nieko kol kas nepraneša nenorėdami kenkti tyrimui.

REKLAMA

Kriminalinės policijos biuro pareigūnai teigia darantys viską, kad būtų aptikti dingusių kariūnų pėdsakai. Tikrinamos sąskaitos, lėšos, apklausiami Karo akademijos studentai, nors kiek artimiau bendravę su dingusiais kariais.

Trečiadienį Karo akademijos vadovas Gintaras Bagdonas kreipėsi į žiniasklaidą su prašymu neakcentuoti bausmių: „Svarbu, kad jie sugrįžtų. O visa kita – tai smulkmenos“.

Pulkininkas asmeniškai kreipėsi į Policijos generalinį komisarą su prašymu paspartinti paieškas, tikino nevengs jokių bausmių pats, kad tik viskas baigtųsi laimingai.

Anot G. Bagdono, tai pirmas atvejis, kai kariai dingsta be žinios. Tačiau kriminalistai neatmeta versijos, jog vaikinai gali būti pagrobti ir jau nužudyti. Panašiai buvo pasielgta su G. Kiesumi , jo sūnumi ir vairuotoju: iš jų išgavo visus kodus ir sąskaitų numerius, o paskui nužudė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų