REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Už pakeistus pareigūnams duotus parodymus apie nusikaltusius asmenis 44 metų rokiškietė sulaukė bausmės – teismo baudžiamuoju įsakymu jai paskirti šeši mėnesiai viešųjų darbų po 40 valandų per mėnesį.

REKLAMA
REKLAMA

Tokį sprendimą priėmė Rokiškio rajono apylinkės teismas.

Juodupės miestelio gyventoja D. S., rugpjūčio 5-ąją teismo posėdyje apklausta liudytoja, pakeitė savo parodymus, duotus pareigūnams ikiteisminio tyrimo metu. Teisme ji tvirtino nusikaltimo dieną nemačiusi, kad nukentėjusysis buvo trijų jaunuolių užpultas ir mušamas, nepažino jį užpuolusių smurtautojų, nors ikiteisminio tyrimo metu pareigūnams buvo nurodžiusi kaltininkų vardus, pavardes ir net pravardes.

REKLAMA

Rokiškio rajono apylinkės prokuratūros prokuroras Saulius Mulvinas, susipažinęs su ikiteisminio tyrimo medžiaga, kreipėsi į teismą su pareiškimu užbaigti baudžiamąjį procesą teismo baudžiamuoju įsakymu ir prašė pripažinti D. S. kalta dėl melagingų parodymų bei skirti šešis mėnesius viešųjų darbų po 40 val. per mėnesį.

Tas, kas pateikė melagingą skundą arba davė melagingus parodymus apklausiamas kaip liudytojas ar nukentėjęs asmuo, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų