REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Filmų trejetas - miuziklas "Svajonių merginos" (Dreamgirls), komedija "Mažoji mis" (Little Miss Sunshine) ir drama "Babelis" (Babelis)" ketvirtadienį susišlavė daugiausia nominacijų Ekrano aktorių gildijos (KAG) apdovanojimams - po tris, tarp jų ir geriausios aktorių sudėties kategorijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl apdovanojimo už geriausią aktorių sudėtį taip pat varžysis kriminalinis trileris "Infiltruotieji" (The Departed) ir netikėtas kandidatas - drama "Bobis" (Bobby), kurioje pasakojama apie JAV senatoriaus Roberto Kennedy (Roberto Kenedžio) nužudymą.

REKLAMA

Kiekvienas filmas, patekęs į EAG sąrašą, pagerino savo šansus šių metų kovoje dėl "Oskarų", pažymi kino ekspertai.

"Darau tai 25 metus ir niekada nebuvau niekam nominuotas, - sakė "Bobio" aktorius ir režisierius Emilio Estevezas (Emilijas Estevesas). - Tai šaunu... ypač turint galvoje faktą, kad nieko nesitikėjau".

Ekrano aktorių gildija vienija kino ir televizijos aktorius. Daug jos narių priklauso Kino meno ir mokslo akademijai, kuri teiks svarbiausius Holivudo apdovanojimus - "Oskarus".

REKLAMA
REKLAMA

EAG apdovanojimai dažnai leidžia nuspėti, kokie filmai ir aktoriai kovos dėl Akademijos apdovanojimų. Pernai svarbiausią EAG prizą laimėjo "Avarijos" (Crash) aktoriai, o po to jų juosta pelnė geriausio metų filmo "Oskarą".

"Manau, kad (EAG) nominacijos rodo, jog parama "Babeliui" yra labai didelė, nors mes visi manėme, kad stipriausi kandidatai į "Oskarus" yra "Svajonių merginos", "Infiltruotieji" ir "Mažoji mis", - teigė tinklalapio "Envelope.com" skilties redaktorius Tomas O'Neilas (Tomas ONilas).

Į šių metų EAG sąrašą pateko labai įvairių žanrų ir stilių filmai.

Pavyzdžiui, "Svajonių merginos" yra didelio biudžeto produktas, kuriame vaidina tokios žvaigždės kaip aktorius Jamie Foxxas (Džeimis Foksas) ir dainininkė Beyonce Knowles (Bejonsė Nouls). Tuo tarpu "Mažoji mis" yra mažo biudžeto filmas, sukurtas už Holivudo kino studijų. Savo ruožtu, "Babelis" yra aštri drama apie kultūrinius įvairių pasaulio šalių žmonių priešingumus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Geriausio aktoriaus apdovanojimui EAG nominavo Forestą Whitakerį (Forestą Viteikerį), kuris "Paskutiniame Škotijos karaliuje" (The Last King of Scotland) suvaidino buvusį Ugandos diktatorių Idį Aminą, ir britą Peterį O'Toole`ą (Piterį OTulą), kuris juostoje "Venera" (Venus) įkūnijo pagyvenusį aktorių, įsimylėjusį jauną moterį.

Prie jų prisijungė Willas Smithas (Vilas Smitas), juostoje "Laimės vaikymasis" (The Pursuit of Happyness) suvaidinęs tėvą, kuris įveikia milžiniškus sunkumus, kad pagerintų savo gyvenimą, Leonardo DiCaprio (Leonardas Dikaprijas), "Kruviname deimante" atlikęs deimantų kontrabandininko vaidmenį, bei Ryanas Goslingas (Rajenas Goslingas), kuris filme "Pusė Nelsono" (Half Nelson) įkūnijo narkotikus vartojantį mokytoją.

REKLAMA

L.DiCaprio už policininko vaidmenį juostoje "Infiltruotieji" taip pat buvo pasiūlytas geriausio antrojo plano aktoriaus apdovanojimui, dėl kurio dar varžysis Alanas Arkinas iš "Mažosios mis", Eddie Murphy (Edis Merfis) iš "Svajonių merginų", Djimonas Hounsou (Džimonas Hunsu) iš "Kruvino deimanto" ir Jackie Earle`as Haley (Džekis Erlas Heilis) iš dramos "Maži vaikai" (Little Children).

Geriausios aktorės nominacijos atiteko Helen Mirren (Helen Miren), suvaidinusiai Didžiosios Britanijos karalienę Elizabeth (Elzbietą) filme "Karalienė" (The Queen), Judi Dench (Džudi Denč), atlikusiai mokytojos vaidmenį "Pastabose apie skandalą" (Notes on a Scandal), ir Kate Winslet (Keit Vinslet), kuri dramoje "Maži vaikai" įkūnijo moterį, įsivėlusią į nesantuokinį romaną.

REKLAMA

Į šį apdovanojimą taip pat pretenduoja Penelope Cruz (Penelopė Krus), kurios herojė filme "Sugrįžimas" (Volver) slėpė savo vyro žudikę, ir Meryl Streep (Meril Stryp), kuri juostoje "Ir velnias dėvi "Prada" (The Devil Wears Prada) atliko priekabios madų žurnalo redaktorės vaidmenį.

Dėl geriausios antrojo plano aktorės prizo varžysis Adriana Barraza (Adriana Baraza) ir Rinko Kikuchi (Rinko Kikuči) iš "Babelio", Jennifer Hudson (Dženifer Hadson) iš "Svajonių merginų", Cate Blanchett (Keit Blanšet) iš "Pastabų apie skandalą" ir 10 metų Abigail Breslin (Abigeil Breslin) iš "Mažosios mis".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

EAG apdovanojimus teikia ir televizijos serialų aktoriams. Šiais metais apdovanojimui už geriausią draminio serialo aktorių sudėtį buvo nominuoti "Sopranai" (The Sopranos), "Grėjaus anatomija" (Grey's Anatomy), "24", "Deadwood" ir "Boston Legal".

Į geriausių komedijos aktorių apdovanojimą pretenduos "Nusivylusios namų šeimininkės" (Desperate Housewives), "Tarnyba" (The Office), "Palyda" (Entourage), "Piktžolės" (Weeds) ir "Bjaurioji Beti" (Ugly Betty).

EAG apdovanojimų laimėtojai bus paskelbti sausio 28 dieną per ceremoniją Los Andžele. "Oskarai" bus teikiami vasario 25-ąją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų