REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kitų metų pradžioje elektros rinkos operatorius „Baltpool“ Lietuvoje ketina įdiegti prekybos aikštelę, kuria naudojantis bus galima sudaryti ateities elektros sandorius. „Iki šiol elektros energijos sandorius galima buvo sudaryti tik diena prieš. Tikimės, kad kitąmet galėsime pasiūlyti ir ilgalaikių sandorių prekybos aikštelę“, – šiandieną vykusioje spaudos konferencijoje sakė „Baltptoool“ generalinė direktorė Lina Skrabutėnaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak L. Skrabutėnaitės, poreikį tokiai paslaugai rinkos dalyviai išsakė praeitais metais. Dabar jų yra daugiau nei dvidešimt penki. Tikimasi, kad tie patys rinkos dalyviai ir dalyvaus išankstiniuose sandoriuose.

REKLAMA

Tam, kad ji būtų įdiegta, Seimas turi priimti Elektros energijos įstatymo pakeitimus, leisiančius įteisinti išankstinę prekybą.

„Buvo nagrinėjamos tarptautinės praktikos ir pasirinktas modelis, kuris galėtų būti geriausiai pritaikomas Lietuvoje. Atsiradus standartizuotai aikštelei, galėsime matyti kokie yra prekiautojų lūkesčiai dėl elektros kainos ateityje“, – pasakojo L. Skrabutėnaitė.

Pasak „Baltpool“ geberalinės direktorės, tikimasi, kad elektros rinkos operatorius sekančiais metais pradės veiklą ir Latvijoje. Tai leistų sudaryti bendrą Baltijos valstybių elektros rinką.

Šių metų pradžioje Europos vadovų taryba nusprendė, kad iki 2014 metų turi būti sukurta bendra elektros rinka ir įdiegti vienodą elektros kainos algoritmą visoje Europoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų