REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiausia pramonės ir energetikos projektus įgyvendinanti įmonių grupė Lietuvoje „Axis Industries“ laimėjo du biokuro katilinių diegimo generalinės rangos konkursus Latvijoje, kurių bendra vertė sudaro apie 52 mln. litų. Lietuviai prisidės prie Rygos ir Cėsių šilumos ūkių atnaujinimo.

REKLAMA
REKLAMA

„Prisidėdami prie Lietuvos eksporto rodiklių auginimo, tęsiame bendradarbiavimą su Latvijos energetikos įmonėmis. Užsienio rinkose, kaip ir Lietuvoje, konkursų pasiūlymus grindžiame ilgamete patirtimi, inovatyviais sprendimais bei konkurencingomis paslaugų ir produktų kainomis“, - sakė „Axis Industries“ generalinis direktorius Remigijus Baltrušaitis.

REKLAMA

Pasirašiusi sutartį su Rygos šilumos tinklais, „Axis Industries“ Zasulauks katilinėje įrengs modernų 20 MW vandens šildymo katilą su kondensaciniu ekonomaizeriu. Šio projekto vertė – apie 43 mln. litų.

„Projektą vykdysime „iki rakto“ – tieksime tiek sprendimus, tiek įrangą. Mūsų diegiamos pažangiausios technologijos leis katilinėje deginti įvairaus drėgnumo, kaloringumo medienos atliekas ir durpes. Katilinė turės galimybę deginti prastos kokybės kurą, tačiau jos naudingumo koeficientas sieks beveik 90 procentų“, - sakė R. Baltrušaitis.

REKLAMA
REKLAMA

Cėsių šilumos tinklų užsakymu „Axis Industries“ įrengs 7 MW vandens šildymo biokuro katilinę su kondensaciniu ekonomaizeriu. Šio projekto vertė – apie 9 mln. litų.

„Įprasta, jog tarptautiniuose konkursuose remiamės sinergija – biokuro katilinių produktus ir sprendimus tiekiame kartu su ilgalaikiais partneriais. Cėsyse apjungsime savo biokuro deginimo technologijų patirtį su Danijos kompanijos „Danstoker“ dūmavamzdžių katilų gamybos sprendimais. Taip užtikrinsime ne tik aukštą sprendimų kokybę, bet ir daniškas įrengimų garantijas“, - teigė R. Baltrušaitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nuo 2000 metų „Axis Industries“ prisidėjo įgyvendinant 8 skirtingus biokuro energetikos projektus Latvijos ūkyje. Tarp stambiausių projektų – 24 mln. litų vertės Jelgavos kogeneracinės elektrinės statybų generalinė ranga. Bendrovė šį projektą „Fortum Jelgava“ užsakymu įgyvendino 2009 metais.

Jau 20 metų biokuro katilinių įrangos projektavimo, gamybos, diegimo ir generalinės rangos srityse dirbanti „Axis Industries“ energetikos ir pramonės objektuose yra įgyvendinusi daugiau nei 200 projektų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų