• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Briuselio paramos Ignalinos atominei elektrinei prašanti Lietuva painiojasi. Derybų išvakarėse valdžia netikėtai sumažino apetitą 100 mln. eurų (345 mln. litų), rašo „Lietuvos rytas“.

REKLAMA
REKLAMA

Tik nežinia, ar sąmoningai, ar dėl klaidos. Lietuva elektrinei uždaryti sieks 770 mln. eurų (2,65 mlrd. litų). Taip trečiadienį pareiškė Vyriausybės kancleris Deividas Matulionis, vadovaujantis darbo grupei, rengsiančiai derybų poziciją dėl ES paramos uždarytai Ignalinos atominei elektrinei (IAE).

REKLAMA

„Oficialiai Europos Komisijai perduoti skaičiai – 770 mln. eurų“, – vakar teigė D. Matulionis. EK turėtų pradžiuginti kanclerio pateikti skaičiai, nes dar šių metų pavasarį Lietuva oficialiai buvo nutarusi prašyti 870 mln. eurų (3 mlrd. litų).

Apie tai liudija Vyriausybės protokoliniai sprendimai ir aukščiausių šalies pareigūnų pareiškimai. Šiuos skaičius pavasarį mūsų šalies derybininkai pateikė ir EK pareigūnams. Tai viešai skelbiama ir IAE tinklalapyje. Pavyzdžiui, Europos Parlamento nariai, ES pareigūnai gavo leidinį „Meeting the Cost“, kuriame išdėstoma, kodėl Lietuvai reikia 870 mln. eurų.

REKLAMA
REKLAMA

Ar tai reiškia, kad Vyriausybės kancleris D. Matulionis suklydo šimtu milijonų eurų kalbėdamas apie paramą?

„Šį skaičių – 770 mln. eurų – mums šiandien pateikė Energetikos ministerija. Aš puikiai žinau, kad Lietuva dar metų pradžioje yra nutarusi prašyti 870 mln., bet kodėl sumažinti šie skaičiai, negaliu pasakyti“, – aiškino D. Matulionis.

Vakar Vyriausybėje įvyko pasitarimas dėl derybų pozicijos siekiant paramos IAE. Derybas su Europos Komisija dėl finansavimo 2014–2020 m. IAE uždarymui Lietuva pradės jau kitą savaitę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų