REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prokuroro pareiškimas, kad Alesio Beliackio parodymai gali turėti įtakos pakeičiant kardomąją priemonę, yra rimtas valdžios signalas, jog teisiamas žmogaus teisių aktyvistas gali būti paleistas į laisvę.

REKLAMA
REKLAMA

Taip mano teismą stebintis Baltarusijos liaudies fronto partijos vadovas Aleksejus Janukievičius, praneša „telegraf.by“.

REKLAMA

„Mane nustebino toks prokuroro pareiškimas. Kaip teisingai pažymėjo advokatas Dmitrijus Lajevskis, jokios teisinės normos nenumato, kad parodymai turi įtakos pakeičiant kardomąją priemonę“, – sako A. Janukievičius.

„Aš manau, kad tas kreipimasis skirtas ne A. Beliackiui, o baltarusių ir net tarptautinei bendruomenei, kadangi teismą stebi daug diplomatų. Tas pareiškimas gali rodyti, kad valdžia rengiasi paleisti Alesių ir siunčia pirmuosius signalus, kad parodytų, jog jis pats ima bendradarbiauti, o jie jį paleidžia“, – sako A. Janukievičius.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau kartu jis pripažįsta, kad toks prokuroro Vladimiro Saikovskio pareiškimas taip pat gali būti klaidinantis signalas tarptautinei bendruomenei, kad būtų pasėtos „tuščios viltys“.

Trečiadienį pirmajame teismo posėdyje prokuroras teigė, kad teismas nepatenkino kai kurių teisiamojo prašymų būtent atsižvelgdamas į A. Beliackio interesus, kad procesas greičiau būtų užbaigtas. Kaltintojas bijo, kad būdamas laisvėje teisiamasis gali trukdyti procesui ar gali bandyti pasislėpti.

Kartu prokuroras sakė, kad neatmeta galimybės, jog kardomoji priemonė vėliau bus pakeista. Pasak jo, viskas priklausys nuo to, kaip A. Beliackis duos parodymus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žmogaus teisių gynimo centro „Vesna“ vadovas A. Beliackis buvo sulaikytas rugpjūčio 4–ąją. Jis kaltinamas nesumokėjęs mokesčių už sumas, laikytas banko sąskaitoje Lietuvoje. Už tai jis gali būti įkalintas septyneriems metams.

Informaciją apie jas Baltarusijos tarnyboms suteikė Lietuvos teisingumo ministerija. Duomenų apie A. Beliackį Baltarusijai taip pat perdavė Lenkijos generalinė prokuratūra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų