REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Seimo Audito komiteto nariai trečiadienį planuoja išvažiuojamąjį posėdį į Valdovų rūmus. Čia numatoma spręsti dėl rūmų A dalies projekto ir baigiamųjų statybos darbų finansavimo. Iki 2013 metų, kai Lietuva pirmininkaus Europos Sąjungai, norima užbaigti Valdovų rūmų statybos pirmąjį etapą.Seimo Audito komiteto sprendimo, ar bus skirta beveik 32 mln. litų Valdovų rūmų statybos rangovui AB „Panevėžio statybos trestas“, laukia kultūros ministras Arūnas Gelūnas, gavęs ekspertų išvadas dėl būtiniausių darbų Valdovų rūmuose atlikimo ir jiems reikalingų lėšų – 31 mln. 790 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA

„Jeigu Seimo Audito komitetas leistų skirti šitas lėšas projekto rangovui, kad jis galėtų pabaigti tuos būtiniausius darbus, tai jau nedelsiant dar šiais metais būtų įsisavinta tam tikra tų lėšų dalis, tai yra, darbai toliau būtų tęsiami. Ir neatmesčiau tos galimybės, kad 2013 metų liepos 1-ąją, kuomet Lietuva pradės pirmininkauti Europos Sąjungai, tas  pastatas galėtų būti naudojamas reprezentacijai, posėdžiams“, – yra sakęs kultūros ministras.

REKLAMA

Pasak ministro, jeigu Seimo Audito komiteto sprendimas būtų neigiamas ir strigtų ši statyba, nebūtų išvengta įvairių tiek techninių, tiek politinių problemų.

„Strigtų darbai, kurie ir taip nejuda iš vietos. Tai akivaizdu, kad žiemos sąlygomis nevykdomi darbai, čia yra daug būtinų darbų – vandentiekio, vėdinimo, priešgaisrinės saugos, pastatą reiktų konservuoti, tai iš esmės strigdytų šį objektą. Akivaizdu, kad reprezentacijai tinkamų tokio masto pastatų Vilniuje yra labai mažai ir jie daugiausia kultūrinės paskirties, kaip Nacionalinė dailės galerija, Taikomosios dailės muziejus, o vienintelis kitas – „Litexpo“ rūmai – yra tinkamas, bet nėra centre“, – vardijo ministras.

REKLAMA
REKLAMA

Auditą Valdovų rūmuose atlikusi Valstybės kontrolė atstatymą pavadino nerezultatyviu ir pažėrė kritikos dėl lėšų naudojimo.

Šiais metais Valdovų rūmų statybos darbams numatyta skirti iki 16 mln. litų. Visiems Valdovų rūmams atkurti, skaičiuojama, reikės per 360 mln. litų. Valdovų rūmų atstatymas per dešimtmetį pabrango nuo 114 mln. iki 367 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų