REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šių metų spalio mėnesį 601 įmonei įregistruota 700 turto areštų. (rugsėjį – 755 įmonėms įregistruota 870 turto areštų). Tai mažiausias turto areštų skaičius nuo 2007 metų spalio. Taip par per 2011 m. dešimt mėnesių areštų įregistruota mažiau nei prieškriziniais 2008 metais.

REKLAMA
REKLAMA

Rizikos vertinimo įmonės „Creditreform Lietuva“, apibendrinusios Centrinės hipotekos įstaigos tvarkomo Turto areštų aktų registro įrašų statistiką, direktoriaus pavaduotojas Romualdas Trumpa pastebi, kad per mėnesį įregistruotų turto areštų skaičius sumažėjo beveik visose ūkio šakose, išskyrus maitinimo, konsultacines įmones ir sporto bei pramogų verslo įstaigas. „Pagrindinės priežastys dvi – sumažėjęs kreditavimo mastas ir apdairesnis įmonių elgesys sudarant sutartis ir suteikiant atidėtą apmokėjimą. Be to, spalio mėnesio rodikliams įtakos galėjo turėti mažesnis darbo dienų skaičius," - sako R.Trumpa.

REKLAMA

Iš spalio mėnesį įregistruotų turto areštų jau 8,5% buvo išregistruoti tą patį mėnesį.  „Creditreform“ nuomone, vertinant įmonių riziką svarbus ne tik turto arešto faktas ar pretenzijos dydis, bet ir per kiek laiko turto areštas išregistruojamas. Paprastai jau per pirmas 30 dienų išregistruojami 10%, per 120 dienų 30%, o po  300 dienų 40 % turto areštų.

Vertinant turto areštų rodiklius per ilgesnį laikotarpį per š.m. sausį – spalį 5357 įmonėms įregistruota 9530 turto areštų. Tai pirmas mėnuo, kai sumuojant nuo metų pradžios turto areštų įregistruota mažiau nei prieškriziniais 2008 metais. Mažiau nei 2008 metais turto areštų įregistruota ne tik pramonės bei statybų, bet ir transporto įmonėse.

UAB „Creditreform Lietuva“ duomenimis, turto areštai šiemet buvo įregistruoti 6,2% visų šalies įmonių. Daugiau kaip po 10% įmonių šiais metais turėjo įregistruotų turto areštų šiose šakose (mažėjimo tvarka): azartinių žaidimų ir lažybų organizavime, visose statybos šakose, draudime (draudimo tarpininkai), atliekų tvarkymo ir nuotekų valymo įmonėse, žemės ūkio bendrovėse, kelių transporto ir ekspedijavimo bendrovėse, taip pat kai kuriose pramonės šakose (transporto mašinų gamybos, odos ir galanterijos, gumos ir plastiko, medžio apdirbimo bei baldų pramonėje).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų