• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Italijos premjeras Silvio Berlusconis paminėtas metinėje JAV valstybės departamento ataskaitoje apie žmonių prekybą 180 pasaulio šalių, rašo „The Daily Telegraph“.

REKLAMA
REKLAMA

Ataskaitoje kalbama apie 2011 metais S. Berlusconiui pateiktą kaltinimą „komerciniu seksualiniu nepilnametės marokietės išnaudojimu“.

REKLAMA

Kaip jau buvo skelbta anksčiau, vasarį prieš S. Berlusconį buvo iškelta baudžiamoji byla, kurioje jis kaltinamas mokėjęs už seksą marokietei Karimai El Mahroug, geriau žinomai tiesiog Ruby vardu, kuriai tuo metu buvo septyniolika metų. Pagal Italijos įstatymus, naudojimasis nepilnamečių prostitučių paslaugomis neteisėtas, ir premjerui gresia iki trejų metų laisvės atėmimas.

Be to, kaltinimai sutenerio paslaugomis tuomet buvo pateikti trims žmonėms, susijusiems su S. Berlusconiu: jo dantų gydytojai Nicole Minetti, impresarijui Lele Morai ir televizijos žurnalistui Emilio Fede. Tyrėjų duomenimis, jie pristatydavo nepilnametes prostitutes į vakarėlius, kuriuose dalyvaudavo S. Berlusconis.

REKLAMA
REKLAMA

Italijos politikai jau audringai reagavo į šalies premjero paminėjimą JAV valstybės departamento ataskaitoje. Pasak deputatų, šalies ministro pirmininko paminėjimas ataskaitoje – „nepadorus“ ir „įžeidimas šaliai“.

„Yra rimtas pagrindas baimintis, kad jo reputacija atsilieps visai Italijai“, – pareiškė buvęs Palermo meras Leoluca Orlando.

Posėdžiai dėl Ruby bylos bus atnaujinti lapkritį. Be kaltinimų naudojimusi nepilnametės prostitutės paslaugomis, S. Berlusconiui gresia ir kaltinimas piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi, dėl šių kaltinimų premjerui gresia iki 12 metų kalėjimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų