REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Graikijos skolinimosi reitingas, kurį tarptautinė agentūra „Fitch“ šiuo metu vertina CCC lygiu, išliks žemas, nors ir pasiektas susitarimas dėl 50 proc. valstybės skolos nurašymo, teigiama „Fitch Ratings“ pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Agentūra pastebi, kad pagrindinių šalies problemų ši programa neišspręs: šalį ir toliau slėgs didelė valstybės skola, o Graikijos galimybės ją sumažinti bus ribotos dėl silpno ekonomikos augimo. Atėnų pasirengimas ir toliau vykdyti griežto taupymo programą gali ilgainiui išsikvėpti, pastebi „Fitch“.

Šią savaitę Europos lyderiai susitarė dėl 50 proc. Graikijos obligacijų skolos privatiems kreditoriams nurašymo. Kaip pareiškė Prancūzijos prezidentas Nicola Sarcozy, su kreditoriais pasiektas susitarimas leis nurašyti apie 100 mlrd. eurų skolos. Bendra Graikijos valstybės skola siekia apie 350 mlrd. eurų. Prancūzijos vadovo vertinimu, tokios priemonės Graikijai leiis iki 2020 m. sumažinti valstybės skolą iki 120 proc. BVP. Be to, N Sarkozi pareiškė, kad EFSF bus padidintas maždaug iki 1 trln. eurų. Viena iš jo dalyvių gali būti Kinija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų