REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lenkijos prezidentas Bronislawas Komorowskis sunerimęs dėl galimo Ukrainos integracijos į Europos Sąjungą (ES) vilkinimo, informavo Lenkijos naujienų agentūra, praneša „RIA Novosti“.

REKLAMA
REKLAMA

„Lenkijos prezidentas B. Komorowskis akcentavo, kad Lenkija tvirtai palaiko Ukrainos integraciją į ES, tačiau kartu pareiškė susirūpinimą dėl galimo šio proceso vilkinimo“, – skelbė agentūra, remdamasi Lenkijos nacionalinio saugumo taryba.

REKLAMA

Lenkijos prezidentas ketvirtadienį susitiko su Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretore Raisa Bogatyriova.

B. Komorowskis sakė R. Bogatyriovai, kad Ukrainai labai svarbu „laikytis demokratinės valstybės principų, nes tai svarbi sąlyga integracijai į Europą“.

Ukraina jau ilgą laiką derasi su ES dėl Asociacijos sutarties. Spalio 20 dieną per derybas Briuselyje abi pusės susitarė dėl visų svarbiausių su Asociacijos sutartimi susijusių prekybos aspektų.

Tačiau įtampa tarp Ukrainos ir ES kilo po to, kai prezidento Viktoro Janukovyčiaus politinei priešininkei Julijai Tymošenko buvo skirta septynerių metų laisvės atėmimo bausmė dėl įgaliojimų viršijimo 2009–aisiais pasirašant dujų tiekimo sutartį su Rusija. Pasak ES ir JAV, ši byla yra politiškai motyvuota. Maskva pareiškė, jog joje slypi „prieš Rusiją nukreipta potekstė“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų