• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniuje ketvirtadienį atidarytas paplūdimio tinklinio žiemos sezonas. Žirmūnuose įsikūrusioje uždaroje „Credit24“ arenoje visą žiemą galės žaisti šios sporto šakos mėgėjai, vyks profesionalų bei mažųjų tinklininkų treniruotės ir įvairios varžybos.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo lapkričio iki vasaros bus rengiamas atviras „Credit24“ turnyras bei atviras Vilniaus miesto čempionatas, kas mėnesį vyks naktiniai ir vaikų turnyrai. Salėje, kurioje įrengtos dvi aikštelės, treniruojasi šiais metais Vilniuje vykusio Europos jaunių (iki 18 metų) čempionato nugalėtojos Monika Povilaitytė ir Ieva Dumbauskaitė.

REKLAMA

Areną buvusio sandėlio patalpose įrengė tinklinio ir paplūdimio tinklinio klubas „Auksma“, bendradarbiaudamas su Lietuvos tinklinio federacija (LTF) ir vartojimo kreditų rinkos lydere „Credit24“.

„Po vasarą surengto Europos jaunių čempionato labai sparčiai auga vaikų, norinčių lankyti paplūdimio tinklinio treniruotes. Vaikai pas mus nebetelpa. Jei iš pradžių pas mus treniravosi apie dešimt vaikų, tai dabar sportuoja beveik 60. Tikimės, kad kartu su gerais treneriais jiems pavyks pasiekti gerų rezultatų“, - sakė LTS prezidentas ir „Auksmos“ klubo vadovas Marius Vasiliauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, įrengti dvi smėlio aikšteles po stogu kainavo 200 tūkst. litų, o arenos išlaikymas per mėnesį kainuoja apie 15 tūkst. litų. Iš viso aikštelėms prireikė 240 tonų smėlio. „Valanda žaidimo vakarais kainuoja 100, o kitu metu - 60 litų. Iš to tikrai neuždirbame, tik padengiame išlaidas“, - sakė M. Vasiliauskas.

„Čia smėlis toks pat, kaip ir lauko arenose, tik yra stogas ir nėra vėjo“, - sakė žiemos sezono atidaryme dalyvavusi M. Povilaitytė.

Sportininkė teigė, kad pagrindiniai jų dueto startai kitais metais - pasaulio jaunių (iki 19 metų) ir Europos jaunimo (iki 20 metų) čempionatai bei Europos moterų pirmenybių etapai. Beje, M. Povilaitytei ir I. Dumbauskaitei kitų metų pasaulio jaunių čempionate nereikės dalyvauti atrankos varžybose - 17-metės lietuvės pakviestos į pagrindinį turnyrą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iš Tytuvėnų kilusi M. Povilaitytė teigė, kad didžiausias jos ir Ievos tiklas - patekti į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes.

„Monika ir Ieva treniruojasi du kartus per dieną. Su jomis dirba trys treneriai. Šiuo metu didžiausias dėmesys skiriamas fiziniam ir techniniam pasirengimui. Vasarį merginos persikels į salę rengtis Europos merginų tinklinio čempionatui, o paplūdimio tinklinio varžybų maratonas prasidės gegužės mėnesį. Siekiame, kad šis duetas po dvejų metų patektų tarp penkiolikos geriausių Europos moterų paplūdimio tinklinio komandų“, - pažymėjo vienas Europos jaunių čempionato nugalėtojų trenerių M. Vasiliauskas.

REKLAMA

LTF jau yra pateikusi prašymą Europos tinklinio konfederacijai (CEV) kitais metais Vilniuje rengti Europos jaunimo (iki 20 metų) paplūdimio tinklinio čempionatą. LTF prezidentas M. Vasiliauskas sakė, kad Lietuva yra ir tarp pretendenčių rengti vieną iš Europos moterų paplūdimio tinklinio čempionato etapų. Anot LTF vadovo, jaunimo ar moterų varžybų rengimas kainuotų 200-300 tūkst. litų.

Paplūdimio tinklinio žiemos sezono atidarymo proga surengtos sporto žurnalistų turnyras bei parodomosios profesionalių tinklininkų varžybos, koncertavo grupė „Studentės“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų