REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Unikalus Pirmojo Baltijos kanalo muzikinis projektas „Operos fantomas" priartėjo prie pabaigos. Priešpaskutinėje laidoje dalyviai scenoje pasirodė kartu su garsiausiais operos solistais. Tarp jų – ir Dima Bilanas, kuriam talkino nuostabi jauna operos atlikėja iš Tatarstano Aida Garifulina.

REKLAMA
REKLAMA

Vakaro tema „Duetai“ privertė atlikėjus gerai pasukti galvą, ką pasirinkti savo partneriu. Filipas Kirkorovas nusprendė scenoje pasirodyti kartu su savo tėvu Bedrosu Kirkorovu. Ani Lorak mėgavosi projekto vedėjo Antono Makarsko draugija. O Dima Bilanas savo partnere pasirinko jaunąją operos solistę iš Kazanės Aidą Garifuliną. Jiedu atliko puikiai visiems žinomą dainą „Time to say goodbye“. Šį Frančesko Sartori ir Ličo Kuarantotto kūrinį labiausiai išpopuliarino atlikėjai Andrea Bočellis ir Sara Brightman. Tačiau projekto komisijai dviejų jaunų atlikėjų pasirodymas didelio įspūdžio nepadarė.

REKLAMA

„Abu dainininkai dainavo kiekvienas sau. Deja, du balsai nesusiliejo į vieną“, – nuogąstavo komisijos nariai. Jų manymu, Dimai Bilanui trūko įtaigumo, aistros ir kontakto su partnere, tačiau jo išdainuotos natos puikiai „pridengtos“, o perėjimai tolygūs. Anot jų, Aida taip pat netryško emocijomis, būtinomis šiai aistringai dainai. Be to, Liubovei Kazarnovskajai užkliuvo, kad operos dainininkė mėgdžiojo Sarą Brightman, tuo tik nuskurdindama savo tembrą.

REKLAMA
REKLAMA

Akivaizdžiai su komisija nesutikdamas Dima bandė ginti partnerę – neva vertinti projekto svečią yra tiesiog šventvagystė. „Visą Aidai išsakytą kritiką aš prisiimu sau“, – nenorėjo nusileisti dainininkas, jau ne kartą šiame projekte sulaukęs neigiamų komisijos įvertinimų.

Prie dueto kritikų prisijungė ir Lietuvos operos solistė Ieva Prudnikovaitė, kuri prieš keletą laidų žavėjosi įspūdingu projekto dalyvio Sergejaus Lazarevo pasirodymu. Tačiau šį kartą operos primadona nepagailėjo aštresnių pastabų apie Dimos dainavimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Daili scenografija ir kostiumai, deja, nepadėjo paslėpti saviveikla kvepiančio atlikimo. D. Bilanui turėtų būti gėda – tipinis scenos narcizas, užsiėmęs ir besigrožintis tik savimi. Gaila – galbūt dėmesys, kurį turėtų parodyti įspūdingai scenos partnerei, galėtų nors kiek padėti ir vokalui, kuris šiame kūrinyje labiau primena ožio kančias nei dainavimą“, – kritikos popmuzikos dievaičiui negailėjo garsi Lietuvos operos solistė.

Šį šeštadienį, spalio 29 dieną, PBK žiūrovus kviečia stebėti finalinę „Operos fantomo“ laidą, kurios metu paaiškės, kuris iš aštuonių projekto dalyvių padarė didžiausią pažangą operos scenoje. O nuo lapkričio 5 dienos PBK eteryje „Operos fantomą“ pakeis visiškai naujo formato šokių projektas „Bolero“, kuriame šoks ir garsiausias Lietuvos dailiojo čiuožimo meistras Povilas Vanagas, o komisijos gretose šokėjus vertins Rusijos imperatoriškojo baleto vadovas Gediminas Taranda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų