REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas trečiadienį sakė, kad Rusija sunerimusi, nes JAV pažeidinėja tarptautinę teisę ir Jungtinių Tautų (JT) reglamentus, praneša „RIA Novosti“.

REKLAMA
REKLAMA

S. Lavrovas teigė, kad Rusija turi pakankamai „priežasčių nerimauti dėl JAV veiklos“.

„Mes susirūpinę, nes reikia užkirsti kelią naujiems tarptautinės teisės ir Jungtinių Tautų reglamentų pažeidimams“, – pridūrė užsienio reikalų ministras.

REKLAMA

S. Lavrovas pasisakė po to, kai JAV Atstovų Rūmų pirmininkas Johnas Boehneris paragino prezidento Barakco Obamos administraciją pakeisti savo požiūrį į Rusiją. J.Boehneris  perspėjo, kad Rusija nori „atgauti Sovietų Sąjungos laikų galią ir įtaką“ ir kad šalį greitai valdys žmogus, „jaučiantis didelę nostalgiją Sovietų Sąjungai“.

„Savo susirūpinimą išsakome ne žaisdami sąrašais, kuriuos dėl nesuprantamų priežasčių labai mėgsta JAV, bet nurodydami konkrečias problemas, tokias kaip Libijos konflikto atveju“, – tęsė S. Lavrovas.

REKLAMA
REKLAMA

Rusijos užsienio reikalų ministerija antradienį paskelbė „nepageidaujamų“ JAV pareigūnų sąrašą, kuriems neleidžiama atvykti į Rusiją. Vašingtonas rugpjūčio mėnesį paskelbė „Magnitskio juodąjį sąrašą“. Į jį įtraukti Rusijos pareigūnai, susiję su advokato Sergejaus Magnitskio mirtimi.

S. Lavrovas teigė, kad Rusija turi pakankamai „priežasčių nerimauti dėl JAV veiklos“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų