• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

FIFA pareigūnai artimiausiu metu ketina priimti svarbius pakeitimus, susijusius su nuošalės taisyklės ir vadinamosios „paskutinės vilties“ pražangos taikymu.

REKLAMA
REKLAMA

Duodamas interviu žurnalistams, FIFA „Task Force Football 2014“ komiteto vadovas Franzas Beckenbaueris teigė: „Svarstėme, kaip supaprastinti nuošalės taisyklę. Šiuo metu galioja aktyvios ir pasyvios nuošalės terminai, tačiau tai yra pernelyg komplikuota.“

REKLAMA

Ir tęsė: „Iki šiol daryti pakeitimai tik sunkino taisyklės suvokimą, o mes matome, kad ne tik sirgaliams, bet ir teisėjams kartais būna sunku susigaudyti. Futbolas yra paprastas žaidimas su paprastomis taisyklėmis, turime prie to ir grįžti. Bet permainoms reikia laiko - iš principo sutarėme, tačiau itin svarbu, kaip tiksliai skambės nauja taisyklės formuluotė.“

Apie kitas permainas vokietis teigė: "Taip pat kalbėjome apie trigubą nuobaudą, kuri yra svarbi žaidimo dalis. Šiuo metu, jei paskutinis gynėjas prasižengia baudos aikštelėje, yra skiriamas 11 metrų baudinys ir rodoma raudona kortelė.

REKLAMA
REKLAMA

Komitetas mano, kad bausmė yra per griežta. Siūlome skirti baudinį ir geltoną kortelę už paprastą pražangą, o futbolininką šalinti iš aikštės tik tuomet, kai taisyklių pažeidimas labai rimtas. Tas pats galiotų ir už baudos aikštelės ribų."

„Task Force Football 2014“ komitetą sudaro tokie garsūs buvę žaidėjai kaip Pele, Fernando Hierro, Christianas Karembeu, Demetrio Albertini, Cafu, taip pat teisėjai Massimo Busacca, Peteris Mikkelsenas ir kiti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų