• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Estija bent kelis mėnesius negaus Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų, Europos Komisijai nutarus šį finansavimą sustabdyti, kol nebus pagerinta lėšų naudojimo kontrolė.

REKLAMA
REKLAMA

Europos Komisija pranešė Estijos finansų ministerijai, jog nuo spalio 5 dienos Estijai nebepervedama struktūrinių fondų lėšų.

REKLAMA

Pasak ministerijos, pinigų nebus skiriama naujiems projektams, o jau pradėtieji toliau bus finansuojami iš jau gautų ES lėšų ir valstybės biudžeto. Per mėnesį Estija vidutiniškai gauna 37 mln. eurų projektams finansuoti.

Finansų ministerijos vicekancleris Ivaras Sikas (Ivar Sikk) spaudos konferencijoje sakė, kad Europos Komisijai jau pateikti siūlymai, kaip pagerinti projektų priežiūrą.

„Po kelių mėnesių lėšos Estijai vėl bus pradėtos mokėti“, - sakė ministerijos pareigūnas.

REKLAMA
REKLAMA

2007-2013 metų laikotarpiui iš struktūrinių fondų Estijai numatyta skirti 3,4 mlrd. eurų, o iki rugsėjo pabaigos projektų buvo patvirtinta už 1,8 mlrd. eurų (82 proc.).

Europos Komisija savo sprendimą laikinai nutraukti lėšas grindė auditu, kurį atliko Finansų ministerijos finansų kontrolės skyrius. Jis kasmet vertina projektus, kuriems skirta ES parama, praneša nacionalinio transliuotojo svetainė „err.ee“.

Skurdžiausia euro zonos valstybė Estija eurui gelbėti yra įsipareigojusi skirti beveik 2 milijardus eurų. Numatomas Estijos įnašas atitinka 13,9 proc. bendrojo vidaus produkto ir yra didžiausias tarp euro zonos valstybių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų