REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mokytis itin retai Lietuvoje naudojamos kinų kalbos, anot šalies aukštųjų mokyklų studentų, šiuolaikinių prekybos ryšių amžiuje yra itin svarbu. Deja, šiuo metu dar nepakanka šios kalbos mokymo įstaigų ir patyrusių mokytojų.

REKLAMA
REKLAMA

Tokių išvadų priėjo didelė dalis Lietuvos aukštųjų mokyklų studentų, kurie visą mėnesį dalijosi įžvalgomis dėl Lietuvos ir Kinijos bendradarbiavimo galimybių. Nuo lietuviškų daržovių eksporto iki kinų inovacijų centro įkūrimo Lietuvoje – tokių pasiūlymų sulaukė konkurso „Žvilgsnis į ateitį: Kinijos ir Lietuvos santykiai po 20 metų“ komisija.

REKLAMA

Konkursas, finišavęs spalio 20-ąją, skirtas Lietuvos ir Kinijos santykių dvidešimtmečiui pažymėti ir pakviesti jaunuosius Lietuvos akademinės bendruomenės narius pasidalinti savo beprotiškiausiomis idėjomis. Konkurso iniciatyvos autoriai – Lietuvos ir Kinijos forumas drauge su partneriais Užsienio reikalų ministerija bei Kinijos Ambasada Lietuvoje.

„Lietuva tikrai įgali eksportuoto savo maisto pramonę į ekonomiškai stipriausią Rytų valstybę. Lietuviški produktai būtų išskirtiniai ir unikalūs šalies gamybos milžinės rinkoje“, – savo esė akcentavo konkurso dalyvė Vida Mačikėnaitė šiuo metu Kinų politikos doktorantūrą studijuojanti Tokijuje.

REKLAMA
REKLAMA

Geriausio darbo autoriui bus suteikta išskirtinė galimybė tapti specialios tarpinstitucinės Kinijos – Lietuvos santykių darbo grupės nariu ir kartu kurti Lietuvos-Kinijos santykių strategiją.

Konkurse rungiasi studentai iš Vilniaus universiteto, Vytauto Didžiojo, Vilniaus Gedimino technikos, Klaipėdos universiteto, Mykolo Romerio universiteto, Tarptautinės teisės ir verslo aukštosios mokyklos, Keio universiteto. Geriausias esė specialiai sudarytos konkurso komisijos bus išrinktas ir paskelbtas lapkričio 8 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų