REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paskutinįjį spalio savaitgalį jau šeštąjį kartą Lietuvoje vykstantis naujų meno formų festivalis „Tarp“ pasieks ir Klaipėdą. Šįmet skirtingas meno disciplinas apglėbianti festivalio tema – miesto šamanų regėjimai – visus naujo poetinio požiūrio ieškotojus kviečia naujai pažvelgti į poeziją, tekstams jungiantis su muzika, kinu, fotografija, gyvu kalbėjimu ir naujausiomis technologijomis.

REKLAMA
REKLAMA

Spalio 28 d.: „Ypatingas pasiūlymas...“ ir poezijos filmai

Poetas ir pogrindžio kultūros populiarintojas Mantas Gimžauskas (1976 – 2007 m.) draugų vadinamas buvo Šamanu. Vienas ryškiausių audiovizualinės poezijos propaguotojų Šamanas išsiskyrė gebėjimu jungti vaizdus ir tekstus dėmesį prikaustančiu būdu. Vieną iš Manto Gimžausko – Šamano eilėraščių – „Antigravitacinė Voruta“, prasidedantį žodžiais „Ypatingas pasiūlymas“ visiems poetams ir poetėms, kuriems raidės ir žodžiai nebekelia fizinio pasitenkinimo“, būrys Lietuvos fotografų perteikė savo darbuose. Nuotraukos bus eksponuojamos fotografo Dariaus Jurevičiaus kuruojamoje parodoje „Ypatingas pasiūlymas...“ nuo spalio 28 d. 18 val. iki lapkričio 14 d. Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro kieme (Bažnyčių 4).

REKLAMA

Tą patį spalio penktadienį, spalio 28 d., 18.30 val. į KKKC Parodų rūmus (Didžioji Vandens g. 2) klaipėdiškius kvies ir festivalio poetinių filmų pagal Birutės Pūkelevičiūtės poeziją konkurso darbai. Bus galima pamatyti įdomiausius konkursui atsiųstus filmus bei jų tarpe išvysti ir laureatus.

Renginio bilieto kaina 4 Lt.

Spalio 29 d.: džiazas, folkas, stand-up comedy ir slam poezija

Paskutinį mėnesio šeštadienį, spalio 29 d., 21 val. „Tarp“ festivalis – mažiau lyriškas ir rafinuotas, labiau atviras, ir drąsus – pakvies į energijos tiek iš dalyvių, tiek iš atlikėjų reikalaujančius renginius klube „Tema“ (Liepų g. 84). Čia numatytos slem poezijos varžybos, lietuviško folk atstovų „Kamanių šilelis“, komiko Domo Raibio, grupės „Sheep got Waxed“ pasirodymai. Bilieto kaina 10-15 lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų