• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos centrinė rinkimų komisija paskelbė duomenis apie kandidatų į Dūmą turtą, tarp jų – Dmitrijaus Medvedevo. Praėjusiais metais Rusijos prezidentas uždirbo 3,37 mln. rublių (kursas:100 rublių – 8 litai).

REKLAMA
REKLAMA

Komisijos tinklalapyje paskelbti duomenys apie prezidento turtą dera prie kontrastų šalies, kurioje per šimtas milijardierių ir 16 milijonų žmonių, gyvenančių žemiau skurdo ribos, įvaizdžio.

REKLAMA

Šiame fone D. Medvedevas (kandidatas Nr.1 „Vieningosios Rusijos“ sąraše) užima aukštesnę poziciją negu vidutinė – 2010 metais uždirbo 3,37 mln. rublių, o bankinėse sąskaitose turi 4,2 mln. rublių. Jo turtą taip pat sudaro du senoviniai automobiliai GAZ, du garažai, butas Maskvoje (370 kv. m) ir sklypas užmiestyje.

„Vieningosios Rusijos“ sąraše turtingiausias tarp 597 kandidatų yra 27 numeriu įrašytas verslininkas – investicinio banko „Metropol“ direktorius Michailas Slipenčiukas – 274 mln. rublių pajamų 2010 metais. Bankinėse sąskaitose jis turi daugiau kaip 2 mlrd. rublių santaupų. Jam taip pat priklauso kelios dešimtys sklypų Rusijoje, du namai Kongo respublikoje ir trys butai Maskvoje. Garaže stovi du „Infinity FX“, keletas motociklų „Yamaha“, sniego motociklai.

REKLAMA
REKLAMA

Penktuoju numeriu įrašytas Rizvangadžis Isajevas iš Krasnodaro krašto, kuris uždirbo 1,9 mln. rublių, o pagal jo kišenę ir geras automobilis – „Bentley Continental“; namas, tiksliau – du (1021 kv. m ir 229 kv. m) ir dar santaupos –2,4 mln. rublių.

Yra tame sąraše ir tokių vargšų kaip bažnyčios žiurkės, ir tikrai neaišku, kaip jie suduria galą su galu. Pavyzdžiui, kad ir kandidatas Nr.2 – Muratas Kumpilovas – aukštas Adygėjos respublikos (Kaukazas) valdininkas. Jis, kaip toj dainoj: „anei dūdos, anei skripkos, anei pyragėlio...“ – neuždirbo nieko, neturi anei buto, anei namo, anei sklypužėlio. Tad ar tik nenakvoja jis „Thule“ priekaboje, kurią turi. Mašinos tai jis neturi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų