• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Spalio 21–ąją, penktadienį, 19.10 val. „TV3" eteryje sužibėjo ryški humoro ir scenos žvaigždžių komanda, kuri, pasitelkdama šmaikštumą bei įspūdingas melodijas, pakvietė žiūrovus sukaupti lėšų UNICEF projektui. Jo tikslas – sustabdyti vaikų ir motinų mirtingumą vienoje vargingiausių pasaulio šalių – Kambodžoje.

REKLAMA
REKLAMA

„Kodėl būtinai Kambodža? Kiekvieną dieną šioje šalyje nuo mums lengvai įveikiamų ligų, tokių kaip viduriavimas ir plaučių uždegimas, miršta 100 vaikų, o iš 100 000 gimdyvių miršta 461. Iš viso beveik 40 000 beprasmių mirčių kiekvienais metais žaloja šeimas, bendruomenes ir ypač vaikus, netenkančius gimdančių motinų. Kambodža kartu su Laosu yra dvi skurdžiausios valstybės Azijoje. Kas trečias kambodžietis vis dar gyvena žemiau skurdo ribos, t.y. turi tenkintis 1 JAV doleriu per dieną. 20 proc. šalies gyventojų badauja. Šalyje sparčiai plinta ŽIV ir AIDS“, – pribloškiančią statistiką prieš renginį atskleidė projekto komanda.

REKLAMA

Apie sunkią situaciją Kambodžoje renginio metu pasakojo tokios žvaigždės, kaip M. Mikutavičius ar Samas.  TV3 laidų vedėjai bei personažai taip pat neliko nepastebėti. Jie ragino užkirsti kelią skurdui ir mirtims Kambodžoje.

Buvo akcentuojama, kad kiekvienas gali padėti šios šalies gyventojams.

„Šiandien mes turime galimybę padaryti taip, kad stebuklas vyktų ir pas juos. Mes galime padėti. Galime išgelbėti vaikų gyvybes“ – teigė „TV3" žinių vedėja R. Šakalytė. Žmonės buvo raginami SMS žinutėmis paremti aukų fondą, kuris nuolat didėjo. Lietuvos gyventojai neliko abejingi kitų vargams ir noriai aukojo.

REKLAMA
REKLAMA

Laidų vedėjas M. Stasiulis, ragindamas aukoti, netgi parodė savo kūrybinius sugebėjimus. Siekdamas palyginti lietuvių ir Kambodžos gyventojų būdo savybes, jis perskaitė savo kūrybos eiles, kuriose sarkastiškai negailėjo kritikos mūsų niūrumui, visuomenės ydoms.

„TV3" ir UNICEF akcijos metu buvo surinkti beveik 500 000 lt. Nors iki pusės milijono kiek pritrūko, žmonės gali ir toliau remti šią iniciatyvą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų