• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aiškėja vis naujos aplinkybės apie paskutines nuverstojo diktatoriaus gyvenimo minutes ir jo mirties priežastis.

REKLAMA
REKLAMA

Anot M. Gaddafi  kūną apžiūrėjusio gydytojo, diktatorius mirė ne nuo šūvio į galvą, o žurnalistai išsiaiškino, ką buvęs Libijos lyderis pasakė jį sučiupusiems revoliucionieriams, prieš nukraujuodamas, praneša Newsru.com.

REKLAMA

Egzistuoja bent penkios M. Gaddafi žūties versijos, todėl Jungtinių Tautų Organizacija šiandien pareikalavo atlikti incidento Sirte tyrimą.

„Reikia atlikti tyrimą, būtina gauti papildomą informaciją tam, kad išsiaiškintume, ar jis žuvo per mūšį, ar buvo nužudytas po to, kai buvo sučiuptas“, – R. Colville'o žodžius cituoja ITAR–TASS.

Kai kuriais duomenimis, suimtas ir sužeistas M. Gaddafi iki pat pabaigos ragino Libijos Nacionalinės pereinamojo laikotarpio tarybos kovotojus sustoti.

REKLAMA
REKLAMA

Vienas iš paskutinių M. Gaddafi  žodžių buvo „haram“ – tai galima išversti kaip „apsigalvokite“. „Haram“ reiškia tai, kas griežtai draudžiama musulmonams ir yra neteisėta, aiškina televizijos kanalas „Sky News“. Vienas iš pulkininką sučiupusių revoliucionierių į tai neva atsakė: „Užsičiaupk, šunie!“ „Jūs žinote, kas teisinga, o kas – ne?“ – paklausė M. Gaddafi prieš mirtį.

Sukilėliai sugebėjo sulaikyti M. Gaddafi gyvą. Iš pradžių koloną, kuri bandė išvežti pulkininką iš Sirto, užfiksavo Prancūzų aviacija ir apšaudė mašinas. Žuvo ne mažiau nei 50 žmonių, lydėjusių M. Gaddafi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis pats išgyveno, ir apsauga paslėpė jį vandens nutekamajame vamzdyje. Libijos Nacionalinės pereinamojo laikotarpio tarybos duomenimis, tuo metu M. Gaddafi buvo sužeistas tik į ranką. Kitais duomenimis, pulkininkas jau tuomet buvo sunkiai sužeistas į abi kojas ir galvą.

Taip pat skaitykite:

Buvęs Libijos vadovas žuvo nuo aštuoniolikmečio kulkos?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų