REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rugsėjo mėnesį šalies ekonominė padėtis nepakito, tokį jos vertinimą rodo viešosios nuomonės apklausa. Tos pačios apklausos dalyviai permainų neįžvelgė ir vertindami šeimos finansinę situaciją.

REKLAMA
REKLAMA

Rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanijos „Baltijos tyrimai“ naujienų agentūros ELTA užsakymu rugsėjo 20–28 dienomis atlikto tyrimo duomenimis, 43 proc. apklaustų gyventojų nurodė, kad ekonominė šalies padėtis per pastaruosius du mėnesius pablogėjo. 10 proc. respondentų teigė, kad ji pagerėjo. 42 proc. – kad ji nepasikeitė. 5 proc. respondentų neatsakė į šį klausimą.

REKLAMA

Per mėnesį nuo rugpjūčio apklausos ekonominės padėties šalyje vertinimas nepakito. Jis liko panašus kaip ir pastaruosius kelis mėnesius.

Lyginant su vertinimais prieš metus – 2010 metų rugsėjį – gyventojų nuomonė apie ekonominę padėtį pagerėjo – per metus 15 procentinių punktų sumažėjo manančiųjų, kad padėtis ekonomikoje blogėja.

Ekonomine padėtimi Lietuvoje labiausiai nepatenkinti vyresni nei 50 metų žmonės, gyvenantys mažesniuose miestuose ar rajonų centruose, bedarbiai, pensininkai bei respondentai su mažiausiomis šeimos pajamomis – iki 1500 litų per mėnesį.

REKLAMA
REKLAMA

Per mėnesį nepakito ir šeimos finansinės padėties vertinimas.

Rugsėjį 42 proc. viešosios nuomonės apklausos dalyvių nurodė, kad jų šeimos finansinė padėtis pastaruoju metu pablogėjo. 8 proc. gyventojų atsakė, kad jų šeimos finansinė padėtis per du mėnesius pagerėjo. Beveik pusė – 48 proc. – apklaustųjų atsakė, kad jų šeimos finansinė padėtis per tą laiką nepasikeitė.

Per mėnesį šio rodiklio vertinimai nepakito, o per metus gyventojų, kurie savo šeimos finansinę padėtį vertina kaip blogėjančią, sumažėjo 11 procentinių punktų.

Savo šeimos finansine padėtimi labiausiai nepatenkinti gyvenantys mažesniuose miestuose ar rajonų centruose, bedarbiai ir pensininkai, kairiųjų pažiūrų rinkėjai, gyventojai su mažiausiomis šeimos pajamomis – iki 1500 litų per mėnesį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų