• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panevėžio rajono Velžio seniūnijos socialinė darbuotoja įtariama nuskriaudusi varganai  gyvenančius žmones – neišdalinusi jiems Europos Sąjungos skirtų maisto paketų ir suklastojusi jų parašus. Panevėžio rajono savivaldybė, įsitikinusi, kad varguolių skundai ne iš piršto laužti, vakar kreipėsi į Panevėžio miesto apylinkės prokuratūrą.

REKLAMA
REKLAMA

Savivaldybė kreipėsi į prokuratūrą

Ar gali būti, kad socialinė darbuotoja, kurios pareiga remti, padėti ir guosti, iš pačių skurdžiausiųjų savo rankomis atimtų paskutinį kąsnį? Panevėžio rajono Velžio seniūnijos gyventojai sako tai patyrę savo kailiu.

REKLAMA

Žmonės skundžiasi, kad socialinė darbuotoja Regina Misevičienė paėmė jiems priklausančią ES intervencinių fondų paramą maistu: makaronus, kruopas, sutirštintą pieną ir kt., bet neišdalino, o suklastojo parašus, neva jie pasiėmė.

Panevėžio rajono savivaldybė, įsitikinusi, kad varguolių skundai ne iš piršto laužti, vakar kreipėsi į Panevėžio miesto apylinkės prokuratūrą dėl galimai nusikalstamų R.Misevičienės veiksmų.

REKLAMA
REKLAMA

„Protu sunku suvokti, kad socialinė darbuotoja gali taip elgtis. Juk nuskriausti patys pažeidžiamiausi gyventojai. Gal tie žmonės savo vaikams neturėjo ką valgyti paduoti? Lauksime teisėsaugos atstovų išvadų. Mums išsiaiškinti su R.Misevičiene, kodėl maisto produktai nepasiekė žmonių, nepavyko“,– sakė Panevėžio rajono savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Aldona Paškevičienė.

Velžio seniūnas Alfonsas Bakšys teigė apie galimas pavaldinės machinacijas išgirdęs tik iš A.Paškevičienės.  Šiam įvykiui tirti rajono Savivaldybė sudarė specialią komisiją, kuri praėjusią savaitę lankėsi pas ES paramos maistu gavėjus Liūdynėje, Katinuose ir kai kuriuose kituose Velžio seniūnijos kaimuose. Seniūnas tikino esąs priblokštas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„R.Misevičienė socialine darbuotoja pas mus dirba penktus metus. Gyventojai anksčiau skundėsi, kad su ja jiems sunku bendrauti, bet nėra buvę, kad ji neatliktų savo pareigų ar juo labiau jomis piktnaudžiautų.

Pasak seniūno, jeigu paaiškės, kad R.Misevičienė kalta, jai teks atsisveikinti su darbu seniūnijoje.

Nenorėjo patikėti

Velžio seniūnijoje, Katinų kaime, pas ūkininką Artūrą Kerbedį dirbanti ir gyvenanti Jurgita Tamošaitytė, auginanti tris nepilnamečius vaikus, visą vasarą nesulaukė ES paramos maistu. Katinų kaimo gyventojas Danas Jankauskas irgi pristigo miltų blynams kepti savo trims nepilnamečiams vaikams. Vyrą parėmė jo darbdavys ūkininkas A.Kerbedis.

REKLAMA

Paprastai apie maisto paketų dalinimą J.Tamošaitytei ir D.Jankauskui pranešdavo bendradarbė, kuri šią informaciją gaudavo iš savo sesers, dirbančios Velžio seniūnijoje.

Pastarosios seniūnijos socialiai remtiniems gyventojams ES labdarą maistu reikia pasiimti iš „Carito“ sandėlio Panevėžyje, Smėlynės gatvėje. Jeigu paramos gavėjai dėl kokių nors priežasčių to nepadaro, maistą parveža seniūnijos darbuotojai, kurie paskui jiems išdalina.

Liepos mėnesį varguolių informatorė, kaip tyčia, nedirbo, tad J.Tamošaitytė, D.Jankauskas  ir dar ne viena socialiai remtina Velžio seniūnijos šeima apie sandėlius pasiekusią labdarą nesužinojo.

Žmonės manė, kad ji tiesiog neatkeliavo.

Inga  SMALSKIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų