REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiaulių savivaldybė atiduoda netoli Šiaulių universiteto bendrabučių stovinčią bokso salę teistiesiems ir narkomanams ir pati primokės už tai, kad įsirengtų naujus ringus vienos pietinio miesto rajono mokyklos aktų salėje.

REKLAMA
REKLAMA

Teistieji ir narkomanai – ir toliau traukiami į Šiaulių centrą.

Po nesėkmingo bandymo užimti J. Laužiko specialiosios mokyklos pastatą Žemaitės gatvėje, mažai žinomos religinės organizacijos „Kris Šiaurės Lietuvoje“ fondui atiduodama Dubijos gatvėje stovinti bokso salė.

REKLAMA

Atims bokso salę

Šiaulių miesto tarybos komitetams jau atiduotas svarstyti sprendimo projektas religinės organizacijos fondui atiduoti Dubijos gatvėje, po senuoju viaduku, stovinčią bokso salę. Salėje sportuojančius boksininkus sumanyta iškelti į Gytarių mokyklos aktų salę.

Vakar Finansų ir ekonomikos komitete pristatinėjant sprendimo projektą, politikai pastebėjo, kad minėtos mokyklos salė – amfiteatrinė. Sprendžiant iš reakcijos, sprendimo projektą pristatinėjusiam Turto valdymo skyriaus vedėjui Gyčiui Skurkiui tai buvo naujiena.

REKLAMA
REKLAMA

Įrengtą bokso salę labdaros fondui ketinama atiduoti nemokamai, dešimčiai metų. Amfiteatrinę aktų salę teks rekonstruoti už skylėto Savivaldybės biudžeto lėšas. Kiek tai kainuos, neskelbiama.

Narkomanai – miesto centre

„Šiaulių naujienos“ skelbė, jog Žemaitės gatvės gyventojai privertė politikus atsisakyti planų J. Laužiko mokyklos pastatą atiduoti su pastoriumi Vladimiru Karpovu susijusiam fondui. Fondas už ES pinigus, pridėdamas Savivaldybės turtą planavo miesto centre atidaryti mokymo centrą teistiesiems. Atskleidė planus vėliau atkeldinti iš Šiaulių rajono narkomanus, įsteigti savotiškus nakvynės namus ir pan.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Politikai teigė, kad tokia fondo veikla reikalinga, bet – toliau nuo miesto centro. Vienas iš karščiausių priešininkų buvo liberalsąjūdietis Žilvinas Šilėnas. Vakar vykusio Finansų ir ekonomikos komiteto posėdyje jis vienas iš pirmųjų palaimino planus miesto centre Savivaldybės dovanotame pastate steigti centrą teistiesiems.

Teistieji – iš viso regiono

Kaip anksčiau skelbė labdaros fondo atstovai, į Šiaulius teistieji būtų surenkami iš viso Šiaulių regiono. Susitikimų su gyventojais metu taip ir liko neatsakyti klausimai, kur gyvens, pavyzdžiui, iš Pakruojo rajono atvykęs teistasis.

REKLAMA

Vienas iš argumentų, kodėl fondui neatiduotas pastatas Žemaitės gatvėje – tai, kad narkomanai ir teistieji bus arti „pagundos“ - alkoholį pardavinėjančių barų. Dubijos gatvės rajone tokių pagundų bus dar daugiau.

Beje, bokso salė, kurioje ketinama įkurdinti teistuosius, - beveik po Šiaulių universiteto bendrabučių langais.

Mykolas DEIKUS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų