REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno miesto apylinkės teismas antradienį pritaikė laikinąsias apsaugos priemones, kurios stabdo savivaldybės paskelbto ir spalio 5 d. įvykusio konkurso laimėtojo paskyrimą užimti Kauno klinikinės ligoninės direktoriaus (vyriausiojo gydytojo) pareigas.

REKLAMA
REKLAMA

Kauno miesto apylinkės teismo teisėja Regina Agrba priėmė nutartį visiškai tenkinti ieškovų Ritos Banevičienės ir Kęstučio Mazurkevičiaus ieškinį. Ieškovai – šios ligoninės vadovaujantys darbuotojai – taip pat varžėsi minėtame konkurse drauge su kitais penkiais pretendentais. Konkurso dalyvių žinias vertino miesto tarybos sprendimu sudaryta komisija, kurioje iš 7 narių 1 buvo profesionalus medikas.

REKLAMA

Įtardami teisės aktų pažeidimus ieškovai įteikė skundą konkursą organizavusiai Kauno miesto savivaldybei, tačiau ji skundą atmetė. Kitas panašus skundas pasiekė ir teismą.

Laikinųjų apsaugos priemonių pritaikymas numatytas iki teismo sprendimo įsiteisėjimo civilinėje byloje (dėl konkurso skaidrumo). Iki tol savivaldybei uždrausta priimti sprendimus, susijusius su minėtojo konkurso rezultatų įgyvendinimu.

Teisėjos R. Agrbos paskelbta nutartimi stabdomas ir savivaldybės jau priimtų, susijusių su konkursu, sprendimų galiojimas.

ELTA primena, kad savivaldybė konkursus dėl pernai jos įsteigtos, sujungiant dvi gydymo įstaigas, ligoninės vadovo posto skelbia nuo šių metų pavasario, tačiau dėl įvairių priežasčių galutinio rezultato dar nėra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų