REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos U–17 rinktinė pirmose Europos jaunių čempionato atrankos rungtynėse Serbijoje po atkaklios kovos turėjo pripažinti šeimininkų pranašumą rezultatu 0:2. Rungtynių pradžioje praleidusiems įvartį lietuviams išlyginti rezultatą sukliudė virpstas, o serbai savo pergalę įtvirtino iki dvikovos pabaigos likus žaisti tris minutes.

REKLAMA
REKLAMA

„Komanda parodė charakterį ir kovėsi kaip lygūs su lygiais. Iki geresnio rezultato pritrūko ir sėkmės, ir meistriškumo, drausmingesnio žaidimo ginantis“, –  pasakojo rinktinės treneris Antanas Vingilys, praneša Lietuvos futbolo federacija.

REKLAMA

Saugas pataikė į virpstą

Atrankos turnyrą Serbijoje pradėjo dvikova su varžybų favorite, aukščiausią reitingą turinčia Serbijos komanda. Rungtynes šeimininkai pradėjo sėkmingai – 10 minutę suklydus lietuvių krašto gynėjui įvartį pelnė Milanas Spremo. Kėlinio viduryje lietuviai galėjo rezultatą išlyginti, kai nuo gynėjų pabėgęs saugas Skirmantas Rakauskas permetė kamuolį per vartininką, tačiau pataikė į virpstą.

REKLAMA
REKLAMA

Atkakli kova tęsėsi ir antrajame kėlinyje. Po pertraukos mačo arbitras iš Kipro Ioannis Anastasiou negailėjo geltonų kortelių ir serbams parodė tris, o lietuviams – dvi. Iki rungtynių pabaigos likus žaisti tris minutes Serbija įmušė antrąjį įvartį – pasižymėjo Veljko Simičius.

Pasak A.Vingilio, pirmasis kėlinys buvo permainingas, o antrajame varžovams pavyko lietuvius įvelti į nervingą kovą. „Serbai nuo rungtynių pradžios žaidė aktyviau, po to mums pavyko nuraminti startinį jaudulį, išlyginti žaidimą ir  turėjome idealų šansą pasižymėti. Vėliau buvo daug kovos, rungtynės vyko nervingai. Serbai mums primetė šiurkštoką žaidimą.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dramatiška armėnų pergalė

Kitose grupės rungtynėse Velsas po pirmojo pusvalandžio 2:0 pirmavo prieš Armėniją. Tačiau pastaroji komanda nepasidavė ir įvarčiai prieš pertrauką bei antrojo kėlinio viduryje išlygino rezultatą, o paskutinėmis minutėmis išplėšė dramatišką pergalę 3:2.

„Šios rungtynės parodo, kad grupė sunkiai nuspėjama. Galbūt tik serbai namuose favoritai. Armėnai savo sugebėjimus jau parodė draugiškose rungtynėse įveikdami Rusiją. Manau, kad laukia dar dvi sudėtingos rungtynės su apylygėmis ekipomis. Mums svarbu padaryti išvadas ir gerai pasichologiškai pasiruošti, nes turnyras susideda ne iš vienos dvikovos“, - sakė A.Vingilys.

Trečiadienį Lietuvos komanda susitiks su Velso futbolininkais, o šeštadienį susitiks su armėnais.

Rungtynių statistika

Serbija U–17 – Lietuva U–17 2:0 (1:0)

Įvarčiai: 10 min. Milan Spremo, 77 min. Veljko Simič (Serbija).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų