REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vy­riau­sy­bės pra­dė­ta „Sod­ros“ re­or­ga­ni­za­ci­ja su­kė­lė ne­ri­mo ir šios įstai­gos dar­buo­to­jams, ir klien­tams. Ža­da­ma at­leis­ti dar­buo­to­jų – vi­siems įteik­ti įspė­ji­mai apie ga­li­mą pa­rei­gy­bių nai­ki­ni­mą. Tuo tar­pu klien­tai bai­mi­na­si, kad bus siun­ti­nė­ja­mi į ki­tus mies­tus.

Dar va­sa­rą Vy­riau­sy­bė pa­skel­bė nu­ta­ri­mą leis­ti pra­dė­ti „Sod­ros“ ad­mi­nist­ra­vi­mo įstai­gų per­tvar­ką.

Vi­so­je ša­ly­je pla­nuo­ja­ma atsi­sa­ky­ti 435 eta­tų ar­ba 11 pro­cen­tų vi­sų „Sod­ros“ pa­rei­gy­bių. Ši per­tvar­ka kai­nuos apie 3,3 mi­li­jo­no li­tų. Ta­čiau iš re­or­ga­ni­za­ci­jos lau­kia­ma efek­to – ti­ki­ma­si kas­met su­tau­py­ti 10,4 mi­li­jo­no li­tų.

Šiuo me­tu 47 „Sod­ros“ sky­riai tu­ri ju­ri­di­nio as­mens sta­tu­są. Po per­tvar­kos, 37 sky­rius pri­jun­gus, jų liks 10: Vil­niu­je, Kau­ne, Klai­pė­do­je, Šiau­liuo­se, Pa­ne­vė­žy­je, Ute­no­je, Aly­tu­je, Ma­ri­jam­po­lė­je, Ma­žei­kiuo­se, Ši­la­lė­je. Re­or­ga­ni­zuo­ti „Sod­rą“ nu­ma­to­ma iki sau­sio 1 die­nos.

Vals­ty­bi­nio so­cia­li­nio drau­di­mo fon­do val­dy­bos („Sod­ros“) Uk­mer­gės sky­rius bus pri­jung­tas prie Ute­nos sky­riaus. Įstai­go­je taip pat su­ma­žės pa­rei­gy­bių skai­čius.

„Sod­ros“ Uk­mer­gės sky­riaus di­rek­to­rius Ša­rū­nas Pru­šins­kas sa­ko, kad šiuo me­tu čia dir­ba 48 dar­buo­to­jai. Įgy­ven­di­nus per­tvar­ką, liks 37,5 eta­to. Dar­buo­to­jų Uk­mer­gės sky­riu­je su­ma­žės du kar­tus dau­giau nei vi­so­je „Sod­ros“ sis­te­mo­je – apie 20 pro­cen­tų. Nau­jo dar­bo ieš­ko­tis bus pri­vers­ti apie 10 spe­cia­lis­tų.

Di­rek­to­rius tei­gia, kad „ga­vę įspė­ji­mus apie ga­li­mą at­lei­di­mą, dar­buo­to­jai pa­ju­to šo­ką“. Ar yra svars­to­ma, ku­rie iš jų bus at­leis­ti iš dar­bo? Gal pir­miau­sia – pen­si­nio am­žiaus as­me­nys?

„Įspė­ji­mus apie pa­rei­gy­bių ma­ži­ni­mą ga­vo­me vi­si be iš­im­ties. Kad bus at­leis­tų, aiš­ku, ta­čiau tai spren­džia­ma jau ne mū­sų sky­riu­je. Mums bus pra­neš­ta be­si­bai­giant me­tams. Ta­čiau ten­ka su­si­tai­ky­ti – re­or­ga­ni­za­ci­ją vi­suo­met ly­di ir ne­ma­lo­nūs da­ly­kai. Šian­dien at­sa­kin­gai at­lie­ka­me sa­vo pa­rei­gas ir ti­kiuo­si, kad klien­tai mū­sų ne­ri­mo ne­pa­ju­to“, – vi­lia­si jis.

Pa­sak va­do­vo, dėl at­lei­džia­mų dar­buo­to­jų per­so­na­li­jų vyks­ta svars­ty­mai. Pa­siū­ly­mus dėl dar­bo iki me­tų pa­bai­gos tu­rės pa­teik­ti Ute­nos sky­rius.

„Ra­jo­no gy­ven­to­jai ne­tu­rė­tų pa­jus­ti nei­gia­mų re­or­ga­ni­za­ci­jos pa­sek­mių. Vi­sos pa­slau­gos bus tei­kia­mos klien­tų ap­tar­na­vi­mo sky­riu­je Uk­mer­gė­je – jiems tik­rai ne­rei­kės laks­ty­ti į Ute­ną ar ki­tur“, – klien­tų abe­jo­nes sklai­do di­rek­to­rius.

Jis įsi­ti­ki­nęs, kad nors šis lai­ko­tar­pis dar­buo­to­jams psi­cho­lo­giš­kai ne­leng­vas, dar­bo ko­ky­bė po re­or­ga­ni­za­ci­jos tik pa­ge­rės.

Šiuo me­tu klien­tus ap­tar­nau­ja vy­res­nie­ji spe­cia­lis­tai. Pa­gal nau­jus rei­ka­la­vi­mus „Sod­ros“ pa­da­li­nių klien­tų ap­tar­na­vi­mo sky­riuo­se tu­rės dirb­ti ati­tin­ka­mo iš­si­la­vi­ni­mo ir kva­li­fi­ka­ci­jos vy­riau­sie­ji spe­cia­lis­tai.

Anot pa­šne­ko­vo, vie­na iš „Sod­ros“ re­or­ga­ni­za­ci­jos prie­žas­čių – dėl die­gia­mos elek­tro­ni­nės sis­te­mos ma­žė­ja po­pie­riz­mo. O tuo pa­čiu – ir dar­bo krū­viai. In­for­ma­ci­nės tech­no­lo­gi­jos įga­li­na duo­me­nis „Sod­rai“ per­duo­ti elek­tro­ni­niu bū­du. Taip jau pa­tei­kia­ma apie 14 pro­cen­tų pra­šy­mų iš­mo­kė­ti ne­dar­bin­gu­mo pa­šal­pą. Vis dau­giau darb­da­vių to­kiu bū­du tei­kia pa­žy­mas apie ap­draus­tuo­sius.

Sigita Juodvalkienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų