REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nerimas sukaustė kone pusę Lietuvos gyventojų – skelbiama šildymo sezono pradžia. Kad ir kiek politikai ir net prezidentė laužytų ietis dėl šildymo kainų jos vis stiebiasi į viršų, rašo „Lietuvos Rytas“.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvoje šildymas kainuoja brangiausiai iš visų Baltijos šalių, be to, pastaraisiais metais jo kaina dar išaugo. Aiškėja, kad išlaidų už šildymą našta tampa kone didžiausia tose Europos šalyse, kur dauguma būstų miestuose šildomi centralizuotai. Dėl to kalti dideli tarifai, maži atlyginimai, o labiausiai - kiauri pastatai, kuriems šildyti reikia beveik dvigubai daugiau šilumos nei būstui Helsinkyje ar Stokholme.

Nors Suomijos, Švedijos ar Danijos miestuose centrinio šildymo tarifai didesni nei Lietuvoje, skandinavai gauna penkiskart didesnį atlyginimą, šilumos sunaudoja perpus mažiau, taigi jiems nekyla sunkumų sumokėti sąskaitas. Bendrovės „Vilniaus energija“ duomenimis, praėjusį šildymo sezoną vidutinio 60 kvadratinių metrų ploto buto šildymas kainavo apie 1 800 litų per sezoną. Tai daugiau nei vidutinis darbo užmokestis šalyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų