REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Dukart „Indi 500“ lenktynių serijos čempionas 33 metų Danas Wheldonas sekmadienį žuvo, patekęs į masinę avariją trasoje, rašo bild.de.

REKLAMA
REKLAMA

12-ame rate Las Vegase vykusiose  lenktynėse įvyko masinė avarija, kurioje buvo sumaitota net 15 bolidų. Šis incidentas buvo lemtingas „Indy 500“ čempionui D. Wheldonui. Anglas su daugybe sužeidimų malūnsparniu buvo nugabentas į ligoninę netoliese. Gydytojai dvi valandas kovojo dėl jo gyvybės.

REKLAMA

„IndyCar“ lenktynių vadovas Randy Bernardas: „Pranešame liūdną žinią, kad D. Wheldonas iškeliavo Anapus. Mūsų mintys ir maldos – kartu su jo šeima. Lenktynės nutrauktos.“ D. Wheldonas paliko žmoną Susie ir du sūnus – dvimetį Sebastianą ir septynių mėnesių Oliverį.

Nelaimėje užsiliepsnojo keli automobiliai, dar trys pilotai buvo sužeisti. „Tai buvo panašu į siaubo filmą. Ant trasos gulėjo bolidų nuolaužos, galėjai užuosti svylančius daiktus, matyti kylančius dūmus ir ugnį. Trūksta žodžių. Esu kaip ir daugelis kitų labai prislėgta šio įvykio“, – sakė lenktynininkė Danica Patrick.

Žuvusio kolegos garbei pilotai apvažiavo penkis garbės ratus. Apie kolegą ir tautietį kalbėjo ir „Formulės-1“ pilotas Lewisas Hamiltonas: „Tai itin liūdna diena ir didelis praradimas. Mano širdis šiuo sunkiu momentu kartu su jo šeima ir draugais.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų