REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Iš planetos pirmenybių su bronzos medaliu grįžęs boksininkas Egidijus Kavaliauskas gali ramiai pradėti pasirengimą 2012 metų Londono olimpinėms žaidynėms. Ketvirtadienį LTOK būstinėje jam oficialiai įteiktas olimpiečio ženklelis.

REKLAMA
REKLAMA

„Labai džiaugiuosi. Pirmą kartą Pekino olimpiadoje nelabai pavyko. Dabar jau būsiu apsipratęs ir traumoms išsigydyti laiko daugiau turėsiu. Tvirtai sieksiu medalio. Pirmą olimpiadą tik spėliojome, gal pasiseks, o gal ne. Dabar jau tikrai žinau, ko noriu“, – tikino aukščiausią rezultatą savo karjeroje pasiekęs E. Kavaliauskas.

REKLAMA

Neseniai iš Azerbaidžano sostinės grįžęs 23 metų kaunietis tvirtino, kad planetos pirmenybėse (svorio kategorijoje iki 69 kg) buvo sunku kovoti, nes nuolat jautė įtampą: „Visi tikėjosi pergalių. Iš pradžių norėjome kelialapio į Londono olimpiadą, o kai jau jį turėjome, siekėme medalio. Pavyko ir tai.“

– Ar pasaulio čempionato ketvirtfinalyje tikėjais nokautuoti Europos čempioną Velso atstovą Fredą Evansą?

– Visą dieną ruošiausi tai kovai, žiūrėjau daug vaizdo klipų, kur yra nokautų ir nokdaunų. Po pirmo raundo supratau, kad varžovas atsidengęs, galima pataikyti stiprų smūgį ir antrajame pataikiau.

REKLAMA
REKLAMA

– Kokius vaizdo klipus žiūri?

– Su boksininkais Manny Pacquiao ir Floydu Mayweatheriu Jaunesniuoju. Manau visi boksininkai žiūri ir mėgina užsivesti.

– Pusfinalyje dėl rankos traumos nebaigei kovos su Seriku Sapijevu iš Kazachstano. Treneris minėjo, kad traumų yra ir daugiau?

– Nugaros sunki trauma, nelabai gyja. Taip pat peties trauma, trūkusi žandikaulio sąnario kapsulė. Laikas parodys, ar ji užgis.

– Iki Pekino olimpiados buvo mažai laiko traumoms išsigydyti, o dabar jo turėtų užtekti?

– Taip. Į Pekino olimpiadą patekau per olimpinį atrankos turnyrą, tuomet buvo likę keli mėnesiai iki olimpiados. Dabar turiu daugiau nei pusę metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Olimpinėse žaidynės varžovai bus labai pajėgūs?

– Neįveikiamų nėra. Reikia tik tinkamą taktiką pasirinkti ir galima visus įveikti.

– Kas atneša pergales pačiam?

– Dievas. Esu religingas žmogus ir prieš kiekvieną kovą prašau Dievo malonės. Tiesiog lipu į ringą tikėdamas, kad viskas bus gerai.

– Treneris minėjo, kad žiemą sportuojate šaltoje salėje?

– Bokso salė – antrieji mano namai. Gyveni tuo. Emocijos ir nuotaikos iš salės. Tik gaila, kad jau dvejus metus žiemą tenka šalti. Tikiuosi įjungs šilumą. Sportuoti prie minus 5 ar 10 laipsnių šalčio su striukėmis ir kepurėmis sudėtinga.

REKLAMA

Sportuoja nešildomoje salėje

LTOK prezidentas Artūras Poviliūnas E. Kavaliauskui įteikdamas Lietuvos olimpinės rinktinės nario ženklą linkėjo iki olimpiados ruoštis be traumų. Neseniai 60 metų jubiliejų atšventęs boksininko treneris Jurijus Kolyčevas buvo apdovanotas Olimpine žvaigžde.

„Tik blogas treneris nesitiki medalio. Buvome suplanavę kelialapį į Londono olimpiadą ir jį pasiekėme, paskui apetitas ateina bevalgant ir iškovojome medalį“, – komentavo J. Kolyčevas. Jis pabrėžė, kad kelias į pergales ateina tik per sunkų darbą ir tvirtino, kad iš Londono „reikėtų jau kažką į Lietuvą parvežti“.

REKLAMA

Tiesa, treneris šiek tiek nerimavo, kad pasirengimo sąlygos ne itin geros – tenka sportuoti nešildomoje salėje: „Klubo skola – 84 tūkst. ir šilumos niekas nepajungs tol, kol ši suma nebus sumokėta. O iš kur mums ją paimti?“

Iškovos dar du keliapalius į Londoną?

Lietuvos bokso rinktinės vyriausiasis treneris Vladimiras Bajevas sulaukė ir klausimo, kiek dar olimpinių kelialapių žada iškovoti mūsų boksininkai.

„Sunkiausias klausimas, – atšovė šis. – Tačiau daugiausiai šansų turi Daugirdas Šemiotas ir Evaldas Petrauskas atitinkamai iki 81 kg ir iki 60 kg svorio kategorijose. Kiekviena iš jų dar turi po penkias laisvas vietas Europai.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atrankos turnyras į Londono olimpines žaidynes vyks kitų metų balandžio 21-29 dienomis Turkijoje. „Daug stiprių sportininkų dar neturi kelialapio, todėl konkurencija – milžiniška“, – teigė V. Bajevas.

TIK FAKTAI

E. Kavaliauskas – Lietuvos jaunių, jaunimo bokso čempionas, du kartus Europos jaunių čempionato bronzos medalių laimėtojas, daugkartinis Lietuvos vyrų bokso čempionas.

2008 metų olimpiadoje tuomet dvidešimtmetis E.  Kavaliauskas (svorio kategorija iki 64 kg) šešioliktfinalyje 2:13 pralaimėjo prancūzui Alexisui Vastine'ui. 2009 metais pasaulio čempionate jis užėmė penktą vietą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų