• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aukščiausiasis Heseno administracinis teismas uždraudė naktinius skrydžius stambiausiame Vokietijoje oro uoste Frankfurte. Draudimas kol kas taikomas tik žiemos tvarkaraščiui ir įsigalios nuo spalio 21 dienos, praneša „Stern“. Aviacijos kompanijoms teks atšaukti 17 naktinio grafiko skrydžių, 11 iš jų teks atšaukti kompanijai „Lufthansa“.

REKLAMA
REKLAMA

Teismo sprendimas paskelbtas, likus savaitei iki trečiojo terminalo ir naujo pakilimo-nusileidimo tako atidarymo. Plėsti oro uostą buvo nuspręsta dar vadovaujant ankstesniajai federalinės Heseno žemės vadovybei. Tuomet valdžia tikino, kad lėktuvai nuo 23.00 iki 5.00 val. neskraidys. Tačiau prieš pat 2008 m. regioninius rinkimus Heseno vadovybė, vadovaujama Rolando Kocho , atsisakė savo pažadų ir pareiškė, kad iš naujojo terminalo bus atliekama 17 naktinio grafiko skrydžių.

Po tokio sprendimo artimiausių miestų - Riuselhaimo ir Ofenbacho - gyventojai kreipėsi į teismą, kuris juos palaikė. Be to, teisėjai leido suprasti, kad Berlyno ir Brandenburgo gyventojai turi nemažų šansų pasiekti, kad Vokietijos federalinio administracinis teismas Leipcige uždraustų naktinius skrydžius Šionefeldo oro uoste, kurį atidaryti po rekonstrukcijos planuojama 2012 metais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų