REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau tris mėnesius Tauragės verslo informacijos centrui (TVIC) vadovaujantis A. Betingis tvirtina, kad nuveikti jam pavyko jau nemažai – baigiami rengti ir netrukus bus patvirtinti net keli projektai, dalyvaujama investiciniuose projektuose, nuolat bendraujama su rajono verslininkais. Vis dėlto paklaustas apie verslo situaciją rajone centro vadovas teigia neturįs pakankamai kompetencijos apie tai kalbėti. 26-erių vyras yra dirbęs banke, darbo biržoje, o verslo patirties pripažįsta neturįs jokios. Nors Klaipėdos universitete studijavo verslo vadybą. Tęsdamas studijas jis pasirinko viešojo administravimo programą.

REKLAMA
REKLAMA

Misija ir tikslas – dideli

TVIC tinklalapyje rašoma, kad pagrindinė jo misija ir tikslas – teikti informacinę ir praktinę pagalbą verslo subjektams; analizuoti ir dalyvauti veikloje formuojant teigiamą verslo aplinką Tauragės regione; skatinti naujų įmonių kūrimąsi rajone ir padėti jau egzistuojančioms įmonėms plėtoti savo veiklą; skleisti verslo įmonių vystymui naudingą informaciją. Išdėstytos ir strateginės veiklos kryptys: gerinti verslo informacinę aplinką Tauragės regione; sukurti sistemą, įgalinančią verslininkus šviestis, konsultuotis ir gauti tikslinę verslo informaciją; skatinti verslininkų bendradarbiavimą Lietuvoje ir su užsienio verslo atstovais; aktyviai dalyvauti šalies ir tarptautinių institucijų inicijuojamuose projektuose regione. Neatrodo labai paprasta. Kaip sekasi visa tai įgyvendinti žmogui, kuris savo verslo niekada neturėjo?

REKLAMA

Realybė – neįspūdinga

A. Betingis pasakoja, kad šiuo metu TVIC kaip tik baigia rengti kelis projektus. Jis įsitikinęs, kad netrukus jie bus patvirtinti.

– Tai investiciniai projektai, rengti kartu su kaimo bendruomenėmis, – sako jis. – Visi trys skirti bendruomenių pastatams remontuoti ar renovuoti.

Dalyvauja TVIC ir tarptautiniame projekte – kartu su partneriais iš Rumunijos, Anglijos, Turkijos Grundtvig švietimo paramos programos rėmuose važinės vieni pas kitas, dalinsis patirtimi agrokultūros srityje. Pirmasis susitikimas – gruodį Didžiojoje Britanijoje.

REKLAMA
REKLAMA

– Na, o dabar pats svarbiausias darbas – iki spalio vidurio planuojamas surengti renginys „Versli Lietuva“, kurio metu ketinantiems pradėti savo verslą dalinsime vadinamuosius vaučerius – kuponus 6000 Lt litų vertės konsultacijoms ir biuro paslaugoms. Tai esame darę ir anksčiau, tačiau norinčiųjų nelabai atsirado. Galbūt buvo per mažai sklaidos...

Santykiai su verslininkais – geri

Paklaustas, ar į TVIC kreipiasi pagalbos ar patarimo ieškantys verslininkai, A.Betingis atsakė teigiamai. Pasak jo, jau šį mėnesį prasideda kaimo verslininkų paraiškų paramai gauti priėmimas, tik dar neparengtos paramos teikimo taisyklės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Kiek anksčiau skelbėme, kad priimame paraiškas paramai kaimo turizmo verslui steigti. Pagal Kaimo plėtros programą pasiryžusiems įgyvendinti tokią idėja gali būti padengiama iki 50 proc. projekto vertės. Gavome 4 paraiškas, – pasakojo TVIC vadovas.

Pasak jo, nuolat jaučiamas apskrities verslininkų palaikymas, su TVIC nuomone skaitomasi. Štai neseniai įvyko susitikimas su Tauragės apskrities verslininkų asociacija (TAVA), aptarta, kaip institucijos galėtų bendradarbiauti siekdamos bendrų tikslų – pritraukti į rajoną užsienio investicijų. Paprašytas pasidalinti mintimis, kas tai galėtų būti, TVIC vadovas atsakė labai neapibrėžtai:

REKLAMA

– Yra planų...

„Vieniems geriau, kitiems prasčiau...“

Suprantama, kad siekiant sudominti užsienio verslininkus labai svarbu išmanyti verslo situaciją rajone. Vienok paklaustas apie tai A.Betingis sutriko:

– Kažin ar turiu kompetencijos apie tai kalbėti... Manau, padėtis yra normali. Per krizę sumenkęs verslas vėl ima stotis ant kojų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų