REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Skandinavijos oro bendrovė SAS nuo spalio 31 dienos pradės skrydžius iš Palangos oro uosto į Norvegijos sostinę Oslą, o skrydžius į Kopenhagą vykdys talpesniais orlaiviais, rašo kelionių tinklalapis Makalius.lt.

REKLAMA
REKLAMA

Per savaitę SAS iš Palangos į Norvegijos sostinę vykdys tris reguliariuosius reisus (skrydžiai į Oslą iš Palangos bus vykdomi pirmadieniais, trečiadieniais ir penktadieniais), keleivius skraidins 110 vietų orlaivis „Boeing 736“, rašo The Baltic Course.

REKLAMA

Naują maršrutą atidariusios SAS nesijaudinama dėl to, jog iš Oslo į Palangą jau beveik ketverius metus skraido norvegų kompanijos Nonvegian Air Shuttle 148 vietų Boeing orlaiviai. Svarstoma, jog greičiausiai norvegų sėkmė paskatino SAS žengti tokį žingsnį, rašo 15min.lt.

Antradieniais ir šeštadieniais Norwegian Air Shuttle orlaiviai Palangą pasiekia ir į Oslą grįžta beveik pilni. Keleivių pernai pradėjo didėti net ir žiemos mėnesiais, o orlaiviai buvo užimti net 80-95 proc.

REKLAMA
REKLAMA

Iš Palangos į Kopenhagą trylika reisų per savaitę skraidinanti SAS tikisi, kad srautas tik didės. Šiuo maršrutu skraidančius 50 vietų orlaivius nuo spalio 30 dienos pakeis erdvesni tos pačios Bombardier kompanijos lėktuvai CRJ900 NextGen, kuriuose telpa po 88 keleivius.

Tikimasi, kad skrydžių gausa pagyvins ne tik turizmą Palangoje, bet ir kaimyninėje Latvijoje. 2010-aisiais Palangos oro uoste aptarnauta 3,15 tūkst. orlaivių, pervežta 102,5 tūkst. keleivių – 2 proc. mažiau nei 2009-aisiais ir 5 proc. mažiau nei planuota.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų