REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Taip save vadina organizuotas susivienijimas iš Kauno, besiverčiantis reketu ir vagystėmis.

Teisėsaugininkai sulaikė kelis asmenis, įtariamus reketu ir turto sugadinimu. Teismas sutiko juos suimti, vėliau pratęsė terminą. Per kelis mėnesius pareigūnai privalo sukaupti daugiau įrodymų norėdami pateikti įtarimus naujai atgimusiai Zarasus kontroliuojančiai Kauno „daktarų“ grupuotei. Tačiau to padaryti neleidžia nukentėjusiųjų stygius. Bijantys keršto ir įbauginti gyventojai nesikreipia į policiją.

REKLAMA
REKLAMA

Tik neseniai į policiją kreipėsi laikinai Zarasų rajone gyvenantis vyriškis, kuris nukentėjo dar rugpjūtį. Vasaros pabaigoje jis rado sudegintą savo automobilį. Norėdamas išsiaiškinti, kam jis perėjo kelią, surado vietą, kur renkasi grupuotės nariai – autoserviso patalpas.

REKLAMA

Vyriškiui užėjus, gaujos nariai jį užpuolė, sumušė, žadėjo užmušti, jeigu šis kreipsis į policiją, įbaugino, grasino susidoroti. Net ir patekęs į ligoninę nukentėjusysis atsisakė rašyti pareiškimą policijai.

Tai jis padarė tik spalio pradžioje, kai pareigūnams reikėjo daugiau įrodymų renkant įkalčius prieš gaujos siautėjimą.

Teisėsaugininkų duomenimis, naujoji „daktarų“ gauja iš pradžių siunčia vagišius, kurie grobia didelės vertės turtą. Vėliau pas nukentėjusius ateina grupuotės nariai, siūlo atgauti pavogtus daiktus už tam tikrą mokestį.

REKLAMA
REKLAMA

Tokių atvejų, teisėsaugininkų duomenimis, buvę nemažai, tačiau žmonės, bijodami keršto apie tai nepraneša policijai.

Gaujos nariai vagia brangius automobilius, vertingus daiktus ir net asmens dokumentus. Kas atsisako – primuša, degina automobilius, grasina susidorojimu.

„Tyli kaip į vandenį“, – taip pareigūnai apibūdina gaujos aukas.

Kaip žinia, Zarasų rajone iki šiol yra Henriko Daktaro, kuris šiuo metu teisiamas Klaipėdos apygardos teisme už sunkius nusikaltimus, vasarnamis, kur rinkosi jo sėbrai.

Be to, Zarasų rajone žemės nusipirkę bei pasistatę vasarnamius nemažai verslininkų, turtingų žmonių, užsieniečių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Yra kur nagus ir akis paganyti“, – juokauja teisėsaugininkai.

Generalinio komisaro pavaduotojas Visvaldas Račkauskas teigė kol kas negalįs komentuoti įvykių: „Vyksta ikiteisminis tyrimas, renkami faktai. Vėliau bus informacija. Dar anksti“.

Pareigūnai, mėginantys pažaboti siautėjančius naujuosius „daktarus“, jaučiasi bejėgiai ir jau seniai palaidojo viltį tai padaryti artimiausiu metu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų