REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prancūzijoje keleiviui peiliu pavojingai sužeidus traukinio konduktorių, daugybė geležinkelio darbuotojų spontaniškai nutraukė darbą. Dėl to kilo rimtų transporto problemų.

REKLAMA
REKLAMA

Geležinkelio bendrovė SNCF ketvirtadienio vakarą paskelbė, kad naktį į penktadienį nevažiuos nė vienas naktinis traukinys. Trikdžių tikimasi ir penktadienį.

REKLAMA

Vidaus reikalų ministerija įsteigė krizės centrą, kad padėtų tūkstančiams įstrigusių keleivių. Žmonės paprašyti pasirinkti kitas transporto priemones arba atidėti savo kelionę.

Išpuolis prieš 54 metų konduktorių įvykdytas ketvirtadienį ruože Lionas–Strasbūras. Jį peiliu užpuolė ir pavojingai sužeidė greičiausiai nestabilios psichikos vyras. Šis sulaikytas.

Spontaniškai nutraukti darbą paragino geležinkeliečių profsąjungos. Taip jos siekė parodyti savo solidarumą sužeistam kolegai.

REKLAMA
REKLAMA

SNCF vadovybė paragino geležinkeliečius nebausti streiku keleivių tik todėl, kad „pavojingas beprotis užpuolė kontrolierių“.

Prancūzijos transporto ministerija sužeistam konduktoriui ir dar 11 tūkst. geležinkelio kontrolierių užtikrino savo paramą, tačiau pabrėžė, kad streikas „nėra deramas atsakas“ į smurtą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų