REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Būdama viena seniausių pasaulio civilizacijų, Kinija turi daugybę istorinių paminklų bei lankytinų vietų, kurias gali pasiūlyti svečiams ir turistams. Tai ir „Uždarasis Miestas“, pačiame Pekino centre, Didžioji Kinų siena, Terakotinės Kariaunos skulptūrų kolekcija bei daug kitų, rašoma kelionių tinklalapyje touropia.com.

REKLAMA
REKLAMA

Kadangi Kinija yra labai didelė valstybė, išskiriame 10 lankomiausių ir populiariausių šalies vietovių, kurias vertėtų aplankyti:

REKLAMA

10. Pudong dangoraižis

Pudung dangoraižis (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)Pudung dangoraižis (nuotr. Flickr.com)

Pudong yra Šanchajaus rajonas, rytinėje Huangpu upės dalyje, kuris tapo Kinijos finansiniu ir komerciniu centru. Šanchajaus panoramoje išnyra blizgus dangoraižis, kuris turi simbolinę "Oriental Pearl Tower" - Šanchajaus pasaulinio finansų centro reikšmę. Naujasis 632 metrų aukščio gigantas, kaip įprasta, bus įkurdintas moderniame Šanchajaus verslo rajone „Pudong“ ir bus baigtas statyti jau 2014 m.

REKLAMA
REKLAMA

9. Mogao urvai

Mongao urvai (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)Mongao urvai (nuotr. Flickr.com)

Gansu provincijoje esantys Mogao urvai yra pati garsiausia budistinių urvų grupė visoje Kinijoje. Už 25 kilometrų į pietvakarius nuo Dunhuango miesto esantys urvai dar žinomi kaip Tūkstančio budų ar Dunhuango urvų vardais. Urvuose rasti tūkstančiai freskų, skulptūrų ir įrašų sienose sudaro didžiausią Kinijoje esančią budistinio meno kolekciją. Mintis apie Dunhuango urvų šventyklą gimė 366 metais, kai vietinis vienuolis Lie Zunas medituodamas pamatė vaizdinį, kuriame jis buvo tarp tūkstančio auksinę šviesą spinduliuojančių budų statulų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

8. Leshan Giant Buddha

Leshan Giant Buddha (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)Leshan Giant Buddha (nuotr. Flickr.com)

Leshan Giant Buddha yra milžiniška Budos statula, kurios veidas išskaptuotas didelėje uoloje Sičuane, Vakarų Kinijoje. Jos konstrukcijos prasidėjo 713 metais, dar Tangų dinastijos laikais, bet buvo pabaigta tik 803 metais tūkstančių skulptorių ir kitų darbininkų dėka. Statula yra 71 metro aukščio ir turi 3 metrų ilgio pirštus ant abiejų savo gigantiškų rankų.

7. Geltonieji kalnai (Mount Huang)

Geltonieji kalnai (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)Geltonieji kalnai (nuotr. Flickr.com)

Viena dažniausiai Kinijoje lankomų turistų vietų yra Huang kalnai, dar vadinami Geltonaisiais kalnais. Huang Shan stūkso Kinijos provincijos Anhui pietuose. Šie kalnai stulbina savo nepaprastu grožiu, augalijos įvairove ir gyvūnijos gausa. Čia taip pat yra įrengtas funikulierius, kuriuo turistai gali pasikelti į stačius kalnynus.

REKLAMA

6. Li River Cruise

Li River Cruise (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)Li River Cruise (nuotr. Flickr.com)

Li upe, besitęsiančia nuo Guilin iki Yangshuo, galima nukeliauti iki pat rytų Guangxi provincijos. Nuostabus kraštovaizdis su įspūdingomis kalvomis, stačiomis uolomis, žemdirbystės regionais ir bambukų giraitėmis nepaliks abejingo nei vieno. Tiems, kurie nori atsiriboti nuo metropolijos ir pasigėrėti kvapą gniaužiančiu kraštovaizdžiu, siūlome leistis į kelionę Li River upe.

5. Terakotinė kariauna (Terracotta Army)

Terakotos armija (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)Terakotos armija (nuotr. Flickr.com)

Terakotinė kariauna – tai vienas paslaptingiausių pastarojo šimtmečio radinių. 1974 m. Xianio apylinkėse, tarp Wei upės ir Li kalno, vietiniai darbininkai, kasdami šulinį netikėtai aptiko terakotinių statulų nuotrupas. Viena iš tyrinėtojų versijų ta, jog pirmojo Kiniją suvienijusio imperatoriaus Qin Shi Huangdi (Sinšichvangdi) garbei palaidoti gyvi jo kareiviai, tarnai, sugulovės. Kariauna susideda iš daugiau kaip 8 000 karių, 130 vežimų, 520 arklių ir 150 kavalerijos arklių statulų.

REKLAMA

4. Viktorijos uostas (Victoria Harbour)

Viktorijos uostas (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)Viktorijos uostas (nuotr. Flickr.com)

Viktorijos uostas yra pagrindinis turistų traukos centras Honkonge. Vienoje uosto pusėje matyti nuostabūs Honkongo salos dangoraižiai, kitoje - Tsim Sha Tsui krantinė. Viktorijos uostas taip pat yra laikomas vienu judriausiu uostu pasaulyje, čia nuolatos plaukia šimtai keltų ir greičio valčių. Geriausiai susipažinsite su uostu užsisakę "Star Ferry" kelionę keltu.

3. Uždarasis miestas (Forbidden City)

Uždraustasis miestas (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)Uždraustasis miestas (nuotr. Flickr.com)

Uždarasis miestas – tai prašmatnus imperatorių rūmų ansamblis, užimantis 7,2 kv. km ploto. Tai uždaras miestas, kurio statybos tęsėsi nuo 1406 iki 1420 metų, ir kuriame gyveno tik imperatorius su savo pavaldiniais. Patekti į jį galėjo kviestiniai, itin garbūs svečiai. Šiandien , rūmų kompleksas, susidedantis iš 8 707 kambarių, yra viešas muziejus ir viena mėgstamiausių turistų lankytinų vietų Kinijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2. Potala Palace

Potala rūmai (nuotr. Gamintojo)Potala rūmai (nuotr. flickr.com)

Įsikūrę 130 metrų aukštyje virš Lhasa slėnio, Potala rūmai iškyla dar 170 metrų į viršų ir yra vienas didžiausių Tibeto monumentų. Dabartinių baltų rūmų statybos buvo pradėtos 1645 metais ir iki 1648 metų buvo galutinai pabaigtos. Nuo 1690 iki 1694 metų buvo pristatyti Raudonieji rūmai. Potala Palace buvo Dalai Lamos rezidencija iki 1959 metų.

1. Didžioji Kinų siena

Didžioji kinų siena (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)Didžioji kinų siena (nuotr. Flickr.com)

Didžioji kinų siena yra, be abejonės, viena įspūdingiausių Kinijos įžymybių. Bet niekas tiksliai nežino, kokio ilgio ji iš tikrųjų yra. Manoma, kad sienos ilgis siekia apie 6350 km (pagrindinės sienos ilgis apie 2400 km). Siena buvo statoma Mingų Dinastijos laikais (1368-1644) iš akmenų, žemės, molio, o jos dalys rytuose buvo apmūrytos plytomis. Kadangi siena buvo griaunama ir perstatoma, daugelyje vietų yra išlikę tik jos griuvėsiai. Populiariausia turistų lankoma vieta čia Bādálǐng.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų