REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paaiškėjus, kad dėl Kauno miesto valdančiosios koalicijos veiksmų žlunga AB „Lietuvos energija“ projektas pertvarkyti Petrašiūnų jėgainę ir pritaikyti ją biokurui, opozicija reikalauja valdančiųjų atsakomybės ir pasiaiškinimo. Šiandien spaudos konferencijoje Kauno miesto savivaldybės tarybos Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūnas Andrius Kupčinskas sakė, kad naujoji Kauno valdžia dar kartą pademonstravo, jog yra „apdujusi“ nuo tariamų „Gazprom“ milijardų ir nepagrįstai atmeta energetinių alternatyvų sukūrimą, dėl ko greitu laiku nematyti perspektyvų, jog šilumos kaina kauniečiams sumažėtų iš esmės.

REKLAMA
REKLAMA

„Atsisakyta realios 260 milijonų litų „Lietuvos energijos“ investicijos, tačiau vėl svaigstama nuo neva milijardinių „Gazprom“ planų Kaune. Tuo tarpu „Gazprom“ atstovai savo oficialioje svetainėje yra paskelbę, jog Kauno termofikacinę elektrinę (KTE) ketina parduoti“, – tvirtino frakcijos seniūnas spaudos konferencijoje.

REKLAMA

„Man nesuprantama AB „Kauno energija“ valdybos, kuri nutraukė ir atšaukė ketinimų protokolą kartu su „Lietuvos energija“ pertvarkyti Petrašiūnų jėgainę ir pritaikyti ją biokurui, pozicija. Matyt, vos pusmetį nudirbusi naujoji Kauno valdžia galutinai apsisprendė, kam ir kaip „atidirbinėti“ už savo egzistavimą ir subūrimą paskutinę naktį“, – sakė A. Kupčinskas.

Frakcijos seniūnas priminė, jog šią liepą Kauno miesto taryboje buvo „stumte prastumtas“ detalusis planas, kuriuo atvertas kelias „Gazprom“ dukterinei bendrovei KTE statyti naują dujinę termofikacinę elektrinę Kaune, deja, „užmerkiant akis“, kad Rusijos dujų giganto valdoma Kauno termofikacinė elektrinė neįvykdė įsipareigojimų investuoti 400 mln. litų į jos atnaujinimą.

REKLAMA
REKLAMA

Anot didžiausios Kauno miesto savivaldybės tarybos frakcijos vadovo, Kaunas praranda realias investicijas į miesto energetinį sektorių, duodasi „apdujinamas“ tariamų milijardų bei pasilieka priklausomas nuo vieno energetinio šaltinio. „Paskaičiavau, kad Kaunas jau prarado apie 350 milijonų, kurių, nors buvo pasižadėta pagal sutartį, neinvestavo „Gazprom“ kartu su Kauno termofikacine elektrine. O dabar prarandama dar 260 mln., kuriuos pagal susitarimą investuotų „Lietuvos energija“ kartu su Vyriausybe ir Europos Sąjunga. Atsisakyta daugiau kaip pusės milijardo už miražinį milijardą, sunku patikėti, kad tik už „gražias akis“!“, – piktinosi konservatorius-krikdemas.

Pirmadienį AB „Lietuvos energija“ valdyba, atsižvelgusi į savivaldybės valdomos „Kauno energijos" valdybos nutarimą nebesteigti bendros įmonės su „Lietuvos energija“ naujai biokuro kogeneracinės jėgainės statybai Kaune, Petrašiūnų elektrinės teritorijoje, nutraukė bendros įmonės steigimo procedūrą. Projektą buvo planuojama įgyvendinti per 3 metus – iki 2014 metų. Pasak energetikų, naujojoje jėgainėje šilumos energija būtų gaunama deginant biokurą, kuris yra pigesnis negu importuojamos rusiškos dujos, todėl jai pradėjus veikti, t.y. jau 2014 metais, šildymas Kauno gyventojams būtų atpigęs.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų