• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kompanija „Swedish Automobile N.V.“, kuriai priklauso ir skolų beveik numarintas gamintojas „Saab“, nusprendė atsikratyti kilmingo, tačiau ne itin pelningo olandų superautomobilių gamintojo „Spyker“ – švedai jau sukirto rankomis su JAV kompanija „North Street Capital“ dėl „Spyker“ pardavimo.

REKLAMA
REKLAMA

Švedai už „Spyker“ gaus 32 milijonus dolerių. Tai nėra didžiuliai pinigai, tačiau jie labai reikalingi gelbėjant vos vos kvėpuojantį „Saab“. Panašu, atsikratyti „Spyker“ pageidauja šios olandų markės bendrasąvininkas Vladimiras Antonovas. Automobilius mėgstantis rusų turtuolis jau yra paskelbęs, kad prisideda prie britų legendos „Jensen Interceptor“atgaivinimo projekto, tad finansiškai probleminis „Spyker“ rusui jau tapo nereikalingas.

Panašu, kad „Spyker“ pardavimas amerikonams yra šio olandų gamintojo pasitraukimo nebūtin pradžios ženklas – „North Sreet Capital“ yra jokių emocijų superautomobiliams nerodanti finansinė kompanija, todėl vargu ar JAV pusė bus nusiteikus investuoti į „Spyker“. Juk visais laikas superautomobilius gaminančios kompanijos finansiškai gyvos buvo tik tikrų entuziastų dėka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų