REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nacionalinio operos ir baleto teatro meno vadovė Tatjana Sedunova dirba iki šiol. LNOBT surengtoje spaudos konferencijoje (rugsėjo 19 d.) ji pareiškė, kad pareiškimo dėl išėjimo į pensiją savo noru nerašys, norėtų matyti savo atleidimą pagal visus Darbo kodekso reikalavimus. Baleto artistai nusileisti neketina - jie beldžiasi į valdžios institucijų duris.

REKLAMA
REKLAMA

„Balsas.lt" šiuo klausimu kalbino Lietuvos Nacioanalinio operos ir baleto teatro direktorių Gintautą Kėvišą.

REKLAMA

Balsas.lt: Ar pripažįstate, kad LNOBT baleto trupėje yra problemų, kurias reikia nedelsiant spręsti?

Gintautas Kėvišas (G.K ) : Taip, dabar jau atsakau, kad yra. Jau pats trupės susiskaldymas – vieni už T. Sedunovą, kiti – prieš ją – tą rodo. Baleto trupė yra tų pačių interesų susieti žmonės, pakankamai jauni, jie nori šokti, dėl to susiskaldymo neturėtų būti.Tas prie gero nepriveda. Aš T. Sedunovos klausiau, ar ji mato save kaip tą žmogų, kuris galėtų duoti trupei naują impulsą, kuris galėtų trupę suvienyti, ar ji ta vadovė, paskui kurią trupė eis. Ji pati sutiko, kad dabar jau nebeįmanoma.

REKLAMA
REKLAMA

Balsas.lt: Kada tas klausimas turėtų būti išspręstas?

G.K. : Yra ne tik noras išspręsti, bet yra ir įstatymai. Mano pirmas pokalbis su T. Sedunova įvyko jau liepos 22 dieną. Norėjau viską išspręsti civilizuotai, ramiai, kol kas nepavyko. Tas problemas spręsiu, konsultavausi su juristais, kurie man patarė, kokie gali būti dar keliai, sprendimai, jei nepavyktų civilizuotai, ko aš labiausiai norėčiau ir vis dar tikiuosi su T. Sedunova susitarti. Vienaip ar kitaip, ji yra žmogus, kuris išdirbo teatre 19 metų. Kad ir ką bekalbėtume, ji yra padariusi šį tą ir gera...

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Balsas.lt: Lietuvos respublikos kultūros ministerijai esate davęs pažadą, kad visa problema bus išspręsta iki šių metų spalio 10 dienos. Ar taip ir bus?

G. K. : Taip, procedūriškai gal kiek ir ilgiau užsitęs, bet jau šią savaitę aš turėsiu atsakymą. Baleto trupė ketvirtadienį grįžta iš gastrolių Taline. Penktadienį su Tatjana Sedunova kalbėsimės.

„Balsas.lt. : Supratau, kad nebematote Tatjanos Sedunovos, kaip meno vadovės, bet galbūt matote kitose pareigose, kad ir būsimo meno vadovo ar vadovės dešiniąja ranka?

REKLAMA

G. K. : Nesu numatęs ir jau nematau galimybių jai apskritai likti teatre.

Balsas.lt kalba su Vytautu Gapšiu, Seimo nariu, Darbo partijos frakcijos seniūnu .

„Seimo darbo partijos frakcija kreipėsi į Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komisiją, kad ši įvertintų NOBT baleto trupėje susidariusią situaciją ir kuo skubiau pateiktų ataskaitą, - sako V. Gapšys. - Atvirai pasakius, mus glumina tai, kas vyksta balete. Lietuvos baletas, turėjęs ilgametes tradicijas, yra šitaip žlugdomas, o baleto artistai, užuot džiuginę mus menu, turi minti Seimo koridorius ir spręsti ūkinius klausimus. Jie neprašo finasinės paramos, jie tik prašo padėti palaikyti baleto, kaip meno šakos, lygį, ir išnaudoti lietuvių potencialą. Gėda, esame pasiryžę tik padėti, kad kuo greičiau visos šitos problemos būtų išspręstos."

Elvyra Sikorskaitė

Taip pat skaitykite:

J. Smoriginas: tik kukli japonė išdrįso pasakyti tai, apie ką Lietuvos balete kalbama jau penkiolika metų

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų