REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos valdyba dar kartą, prieš valstybės biudžeto svarstymą, primena Seimui ir Vyriausybei, jog nedera per daug taupyti Tėvynės gynybos pajėgumo sąskaita.

REKLAMA
REKLAMA

„Mums visiškai nesuprantami kai kurių aukštų valstybės pareigūnų vieši pasisakymai, esą nėra jokio tarptautinio įsipareigojimo didinti išlaidas krašto gynybai. Mūsų pilietinė pareiga reikalauja klausti valstybės vadovų, ar Lietuvos Seimas ir Vyriausybė patys be įpareigojimų iš užsienio nejaučia pareigos ir būtinybės rūpintis savo krašto saugumu?“, – sakoma Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos valdybos pareiškime „Dėl aukštų valstybės pareigūnų viešų pasisakymų apie krašto apsaugos finansavimą“.

REKLAMA

Buvę politkaliniai ir tremtiniai sako tikrai nemanantys, kad dabar būtina pirkti modernius tankus ar naikintuvus, kainuojančius šimtus milijonų litų. „Netgi esame nustebinti ir sugluminti tokio požiūrio į mūsų kariuomenės gynybinio pajėgumo stiprinimą.

Manome, jog kur kas svarbiau nei tankai ir lėktuvai yra karių profesionalumas, aukšta jų moralė ir patriotiškumas. Tokių savybių ugdymui taip pat reikia lėšų. Žinome, kad tragiškai trūksta lėšų aktyviojo rezervo karių pakartotiniems mokymams, pašauktinių jaunuolių bazinio apmokymo programai. Net šovinių pratyboms kartais pritrūksta“, – pastebi Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos valdyba.

REKLAMA
REKLAMA

Jos teigimu, Lietuvos šaulių sąjungai (LŠS) deleguota priedermė ugdyti jaunimo patriotizmą, mokyti elgtis su ginklu, tačiau reikiamų bazių ir lėšų šiam darbui LŠS neturi. Buvusių politkalinių ir tremtinių nuomone, reikia modernizuoti jaunimo ir karių mokymo bazes, taip pat reikia daugiau resursų pratyboms mūšio sąlygomis.

Rugpjūčio 6 d. Ariogaloje Lietuvos partizanų, Laisvės kovų dalyvių – politinių kalinių ir tremtinių – sąskrydžio „Su Lietuva širdy“ dalyviai priėmė rezoliuciją „Dėl jaunimo parengimo Tėvynės gynybai ir gynybos pajėgumų sustiprinimo“, kurioje Seimas ir Vyriausybė buvo raginama daugiau investuoti į krašto apsaugą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų