REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nusikaltėlis, kuris nuo JAV policijos slapstėsi daugiau nei 40 metų, sučiuptas Portugalijoje, praneša BBC, remdamasi Federaliniu tyrimų biuru (FTB).

REKLAMA
REKLAMA

George'as Wrightas iš Naujojo Džersio kalėjimo pabėgo 1970 metais ir po dvejų metų persirengęs kunigu užgrobė JAV reisinį lėktuvą.

REKLAMA

Nusikaltėlis ir keturi jo sėbrai pabėgo į Alžyrą, tačiau per kelerius metus buvo sulaikyti visi Dž. Raito bendrininkai, išskyrus jį patį.

FTB pareiškė siekiantis G. Wrighto ekstradicijos.

Pirmadienį Portugalijos valdžia JAV vyriausybės prašymu sulaikė G. Wrightą, informavo FTB.

Bėglys buvo pripažintas kaltu dėl 1962 metais įvykdytos degalinės savininko Naujajame Džersyje žmogžudystės. Jam buvo skirta 30 metų laisvės atėmimo bausmė. Tačiau 1970–aisiais po aštuonerių metų, praleistų kalėjime, jis ir dar trys kaliniai pabėgo iš kalėjimo Naujajame Džersyje. Anot FTB, tada G. Wrightas prisijungė prie slaptos kovotojų grupuotės – Juodosios išlaisvinimo armijos. 1972 metais jis su keturiais bendrininkais užgrobė bendrovės „Delta Air Lines“ lėktuvą, skridusį iš Detroito į Majamį. Majamio oro uoste plėšikai pareikalavo 1 mln. dolerių išpirkos ir gavę pinigus išlaisvino lėktuve buvusius 86 žmones.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų