REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Masiniai neramumai, nukreipti prieš vietinius romus, drebina Bulgariją. Įvykius paskatino jauno bulgaro mirtis – jis buvo suvažinėtas romų barono automobiliu. Pogromuose prieš romus dalyvavo apie 800 žmonių, iš jų policija suėmė mažiausiai 120.

REKLAMA
REKLAMA

Rugsėjo 23 dieną Bulgarijos Katunicos kaime, kuris yra netoli Plovdivo miesto, automobilis partrenkė 19 metų vietinį gyventoją. Automobilį vairavo vietinio romų barono vidinio rato atstovas. Pasipiktinę šiuo įvykiu, vietiniai gyventojai nusprendė romams įvykdyti Linčo teismą.

REKLAMA

Šimtai žmonių, apsiginklavusių pačiais įvairiausiais ginklais, susirinko prie romų barono namų. Buvo pareikalauta, kad visi romai paliktų kaimą.

Prie žmonių prisijungė ir Plovdivo futbolo komandos „Lokomotiv“ gerbėjai. Apie 3000 aistruolių kartu su vietiniais kaimiečiais nesunkiai pralaužė policijos užkardas ir pradėjo deginti romų namus ir automobilius.

Nepatvirtintais duomenimis, susirėmimų metu žuvo mažiausiai trys žmonės, daugiau yra sužeisti.

Šis pogromas prieš romus tapo didžiausiu per daugelį metų Bulgarijoje. Situaciją bando sukontroliuoti ir Bulgarijos ministras pirmininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų